Smält smöret. Pensla kycklingen med smörblandningen både innanför och utanpå skinnet. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fet yogurt. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fet yogurt. 75 g smör. 75 g smör
smör till formen. Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter
Tillsätt det avsvalnade smöret. Tillsätt det avsvalnade smöret. När det var dags för sista lagret hallonmousse vispade jag ner ca 2 dl yogurt. 3 äggulor 65 g smält smör. 6 dl vispgrädde vispad i 2 omgångar 2 dl turkisk yogurt som tillsätts när sista lagret mosse ska läggas på. ********* Panna cotta på vit choklad 1 1/3 tsk vaniljsocker4 1/2 dl grädde 50 g socker 3 gelatinblad 200 g vit choklad+ ½ dl yogurt, tillsätts när blandningen svalnat. När det var dags för sista lagret hallonmousse vispade jag ner ca 2 dl yogurt. 3 äggulor 65 g smält smör. 6 dl vispgrädde vispad i 2 omgångar 2 dl turkisk yogurt som tillsätts när sista lagret mosse ska läggas på. ********* Panna cotta på vit choklad 1 1/3 tsk vaniljsocker4 1/2 dl grädde 50 g socker 3 gelatinblad 200 g vit choklad+ ½ dl yogurt, tillsätts när blandningen svalnat. 3 äggulor 65 g smält smör. 3 äggulor 65 g smält smör
Smält smöret på svag värme, tillsätt den hackade chokladen och rör tills allt löst sig. Tillsätt smörchokladen samt alla övriga ingredienser utom hallonen i äggvispet
Smörgalningen i mig säger att man skulle kunna smälta ned lite smör och ha i sirapen också. Annes trippelcitronkaka med yoghurt3 ägg1 ¼ dl matolja2 ½ dl yogurt (av det mildare slaget)2 dl strösocker (220 g)rivet skal från 2 citroner (fint rivet)½ tsk vaniljextrakt3 ¾ dl vetemjöl (220 g)2 tsk bakpulver½ tsk saltCitronsyrup. Häll i en smörad och bröad springform och grädda i 50 minuter
Värm yogurt och smör. Mosa potatis, vitlök och fänkål häll på den värma yogurten och smöret. Stek rostasbiten på het värme i olja och smör 2-3 minuter på ena sida, vänd på köttet och minska värmen. 2 msk smör