Hemlagad yoghurtglass utan glassmaskin och receptet är helt barnkompatibelt. Det behöver inte vara svårt att göra glass, heller inte så mycket socker om man vill
Gjorde en ny omgång yoghurtglass nyss när mamma och pappa kom på snabbvisit. Mattias tog en tugga innan jag hann fram med kameran… Nu är nya glassmaskinen testad och jag är väldigt nöjd med mitt köp
Måste allt ta och göra lite yoghurtglass med citron också. Har inte gjort glass på yoghurt tidigare, har varit rädd för att det skulle bli isigt och smaklöst, men oj så fel man kan ha, det blev riktigt gott, trots att den varken innehåller äggulor eller vispgrädde, men sedan så gillar jag ju mango också
Vill ni köpa sockerfri yoghurtglass kan jag rekommendera "Yoghurtshoppen" i Gallerian. De har gjort om konceptet, så nu får man som kund själv ta glassen (det är bara att blanda hej vilt) och ösa på med valfria toppingar
Kläm ut vaniljyoghurtglassen ur plastmuggarna. Häll upp glassmeten i fyra plastmuggar. Låt glassen tina medan du fräser osockrade hjortron i smör och mörkt socker
Yoghurtglass. Sila av och häll glassmeten i en bunke lägg tillbaka vaniljstången i smeten. Yoghurtglass. Häll glassmeten i glassmaskinen och kör till den får en krämig konsistens
Är man sugen på något uppfriskande till efterrätt ikväll istället, eller vilken annan kväll/morgon/dag som helst för den delen, är denna yoghurtglass ett hett tips
Häll i granatäpplekärnorna och hallon i en mixer. När det fått en tjock, smoothieliknande konsistens, placera en sil ovanför en skål och använd en sked för att trycka ut all saft
Häll det sedan i en glassmaskin eller i en bunke som du placerar i frysen. Fyll små formar med cirka 2 tsk körsbärskompott i små formar lägg sedan ett lager med glass, och avsluta med ett till lager körsbärskompott
Glass är något som jag gör ofta och gärna, speciellt den här tiden på året. Jag testade att byta ut lite av grädden mot grekisk yoghurt och fick en härligt len, fräsch och krämig glass
yoghurglass med jordgubb & hallon. Sedan stoppade jag i några frysta hallon i glassformarna innan jag hällde i glassmeten (men det var bara för att jag tyckte att det var fint