Vår yoghurt-lime-dip uppfyller alla dessa önskemål. Tahini är en pasta gjord av sesamfrön och används i många rätter i Mellanöstern, de mest kända är förmodligen hummus och baba ghanoush
Jag önskar nästan att ni kunde smaka på falafelen genom dataskärmen eftersom det är så många goda smaker som leker med smaklökarna – vitlök, persilja, kummin och tahinin
Ingredienser tahinisås. 3 msk tahini. 2 dl grekisk yoghurt. 1 dl grekisk yoghurt. Ja, igår gjorde jag då den där rätten som jag pratat om i veckan, den som jag aldrig gjort förut och jisses vad gott det blev
De är också fyllda med den godaste tahiniyoghurten någonsin. Tahini är lite speciell i smaken men om man är förtjust i sesamfrön så är tahinipastan fantastisk
Fyll brödet med lite turkisk yoghurt eller hemmagjord vitlökssås, sallad, tomat, gurka, kanske lite picklad lök, fetaost el grillad halloumi & så till sist falafelbollarna
Servera biffarna med rotfrukter och dillyoghurt. 4 Blanda yoghurt, vitlök, dill med några droppar olja och smaka av med salt och peppar. 1 msk jordnötssmör eller tahini. 2 dl yoghurt 10%
För att locka kunderna till just sitt hak, slåss falafelmakarna om att erbjuda de godaste falafelbollarna, de fantasifullaste såserna (chilistark, mild yoghurt, sesam, vitlök, hummus, mango…), de krispigaste grönsakerna och det lägsta priset
Tzatziki – blanda ihop naturell yoghurt, riv gurka och pressa i vitlök till önskad smak. Ofta går det att använda matlagningsyoghurt eller kesella/kvarg som bas i olika såser