Idag blev det wok bestående av strimlat fläskkött, färska champinjoner och babyspenat. 400 gram strimlat fläskkött (skinka eller bog). 400 gram strimlat fläskkött
Rosta nötterna i torr wokpanna eller stekpanna med hög kant tills de fått färg på ytan. Lägg åt sidan. Hetta upp oljan i pannan, rör fort ner ingefäran och lägg i köttstrimlorna
300 g picnicbog eller annat fläskkött. Strimla picnicbogen och stek den i en wok. När den fått färg lägg den hyvlade (med osthyvel) moroten i, halva burken med majs, salladslöken som skäres i cm-långa bitar, bambuskotten, den strimlade och sedan tärnade paprikan
Till fläskkött är det gott med lite sötma och eftersom vi redan hade köpt ketchup (till hamburgarna vi åt tidigare i veckan) använde jag det tillsammans med sojan som en marinad
Så för att alla skulle bli hyfsat nöjda gjorde jag två varianter på en teriyaki-wok med fläskkött. Bryn/woka fläskköttet snabbt i olja och krydda med salt och peppar
500 g benfritt fläskkött i strimlor. 500 g benfritt fläskkött. Om sataysås med jordnötter vore ett vin skulle det kvala in på hyllan för förföriskt lättgillade Zinfandel-viner
Strimla skinkan eller fläskköttet. Med rå kyckling eller fläskkött. Använder du rå kycklingfilé och fläskkött så fräser eller wokar du det först i en wok eller stekpanna en sak i taget några minuter under omrörning- saltar och pepprar - samt lägger över på en tallrik