Skala squashen och dela den längs med i två halvor. Tillsätt squashen och rör om några sekunder. Tillsätt risvin, buljongtärning och salt och rör om en halv minut eller tills squashen blivit genomkokt
Ansa och strimla purjolök och squash. 1 st squash. Kärna ur och strimla paprikan. Låt majskornen rinna av. Fräs alla grönsakerna i lite matfett i en wokpanna eller stor stekpanna, ca 4 minuter
Dela och kärna ur och skär squashen i skivor. 5 cm squash. Skär kycklinglårfiléerna i bitar. Woka kycklingen i omgångar i en stekpanna med hälften av oljan, så att kycklingen blir brynt och genomstekt
Odlar ni squash. Vet av erfarenhet att det är tacksamt och att de kan bli redigt stora, men tyvärr har vi inga egna squashplantor i år så när jag hittade ett recept på squashgratäng fick jag helt enkelt köpa dem i affären