Skär frukten i strimlor. Skär köttet i bitar, lägg det i en skål. Skala mangon och tag ur kärnen. Tag olivoljan, finhackad vitlök, riven ingefära, jordnötssmör samt soja och blanda ihop till en marinad
Förmiddagen ägnade jag mig åt städning, sedan blev det ett storkok av wokade grönsaker, fläskfilé och kokosmjölk smaksatt med röd curry och citrongräs, så nu har Affe lite matlådor i frysen igen
Vem hade kunnat tro att frukt kunde göra kött så mört. För en tid sedan blev vi ju bjudna på entrecôte marinerad i päronmos och nu testade vi kyckling i kiwimarinad
Jag serverade stroganoffen med ris och wokade grönsaker. ) Jag åt den här maträtten i min barndom, och på 70/80-talet räckte det med curry och frukt för att en maträtt skulle vara exotisk, ja rent av orientalisk
Wokade grönsaker - direkt från fryspåsen ner i wok-/stekpannan och med alla näringsämnena kvar. Men om jag ska generalisera så äter de flesta för lite grönsaker idag och många kan också må bättre av att äta mer frukt och bär (lite olika hur mycket frukt man hanterar bra)
Hur som helst, jag ska bara gå direkt på sak, jag var och handlade på min "Libanes" idag, vilket innebär min lilla frukt-och grönsakshandel som är den bästa som finns
Testa gärna att variera med andra fruktiga chutneys och salsor, och självklart kan man servera potatismos, ris, wokade grönsaker eller varför inte vietnamesiska pannkakor till köttet
De hade verkligen gått in för att ge oss hela bilden av Thailändsk matkultur, och fått tag på Thailändska specialitéer, som vi svenskar kanske inte tycker smakar eller definitivt inte tycker luktar så gott, och då syftar jag på frukten Durian
Du använder detta recept som ett dopp eller en marinad för Wokad kyckling lår. Blanda chili, Roohafza, vinäger, soja, ingefära, vitlök, peppar och paprika och torra kryddor
Jag blir så frestad ibland av grönsaker och frukt som "rest" långt och den här dagen såg jag inte åt den svenska vitkålen utan högg direkt en förpackning med pak choi som jag älskar