Wokadbiffmed smak av chili lime koriander och kokos går till så här. Efter att ha snabbmarinerat den strimlade biffen i hackad inlagd koriander, lime, chili, vitlök och olja, steks den på häftigt
Blanda teriyakisås, ingefära, sweet chili och vatten i en skål. Lägg nudlarna i skål med hett vatten. Blanda köttet med 2 msk av marinaden och rör om. Stek köttet i en het stekpanna med 1 msk matfett i ca 1 minut. 250 g ryggbiff. 1 msk sweet chilisås
Fläskkött, kyckling, biff, älgkött eller kalkon, det mesta passar till wok. Jag var också en storkonsument av Sweet Chili, men har slutat med den eftersom den nästan bara består av socker
lövbiff. Jag orkade med lite matlagning i kväll, så jag tror jag börjar bli frisk. Det blev en fin vardagsrätt, som var ganska mild i smaken trots chilin
Jag brukar göra en hel del olika wokar och receptet blir lite av en mix och jag lämnar receptet på biffwok relativt öppet för er att experimentera med både grönsaker, kryddning och tillagning
Gör samma sak med löken, men tillsätt lite olja först. Hacka den gröna chilin, ta bort fröna. Häll över det i en ugnssäker form med lock och låt stå i ugnen
Servera med nykokta risnudlar. chili. ca 1/2 dl jordnötsolja 500 g utskuren biff, tunt skivad 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 400 g broccoli 1 msk kinesisk soja 1/2 dl ketjap manis 1 liten röd chili, hackad 1/2 köttbuljontärning upplöst i 1 dl vatten Gör såhär. Lägg tillbaka köttet i pannan och tillsätt broccolin, ketjap manis, soja, chili och buljong och sjud på medelsvag värme 2-3 min. 500 g utskuren biff. 1 liten röd chili
Sockerlag som kokats upp med vatten, socker, kafir lime blad, ingefära och chili. Igår var jag och ett antal matintresserade och matbloggare inbjudna till en Thaikväll med Santa Maria, och vi hade hur trevligt som helst