Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor
Hetta sedan upp en panna med rapsolja och skivad vitlök. Idag tänkte jag skriva litegrann om thaiwok. Ringla handskalade räkor och cashewnötter över woken innan servering om så önskas
Strimla löken och paprikan. Oftast när vi köper thaimat så brukar en av rätterna vara Pad Thai. I fredags var jag väldigt sugen på thaimat och just på Pad Thai och var helt inställd på att köpa detta men så fick jag se i senaste numret av Buffé att där fanns ett recept på just denna rätten så jag bestämde mig för att tillaga den själv istället
Lägg sedan i thaiwok grönsakerna, creme fraiche, hackade persiljan och det är klart. Tärna upp köttet/löken och bryn det i en gryta med lite smör eller kokosfett, häll över mjölet och rör om
Strimla kycklingen och stek den på hög värme i en stekpanna eller i en wok. Efter några minuter så lägg i lök, salladslök och groddar, stek ytterligare någon minut
När äggen stelnat rör ner äggen i woken. Fräs krossad vitlök, strimlad lök, böngroddar och nudlar. 1vitlöksklyfta(or). 3 stjälkar salladslök(ar. 2 dl Pad Thai-sås
Ta upp allt ur woken och fortsätt med resterande vitlök och kyckling. Lägg tillbaka allt i woken. Hetta upp samma olja igen och fräs hälften av vitlöken under omrörning tills den är ljust brun
Stek dina lökar, morötter, paprika och wok med olivolja i en wok- eller stekpanna. Blanda ihop alla ingredienser för såsen och häll den antingen i wokpannan så allt blandas ordentligt, eller låt varje person hälla såsen över deras pad thai
3 Hetta upp oljan i en wok eller stek panna ca 2 min. Lägg ner vitlök ,morot , gul lök, broccoli woka i 1-2 minuter. 4 Lägg ner kokt ris, tomat och wok, blanda ihop och lägg ner fisksås, oystersås, socker och stek i 1 minute. 5 stek ägg och wok tills äggen blivit hård. 1 gul lök. 1 bit vitlök
Lägg i tallrik med kökspapper (för att få bort lite olja) 3 Hetta upp oljan i en wok eller stek panna ca 2 min. Lägg ner vitlök ,morot , gul lök, broccoli woka i 1-2 minuter. 4 Lägg ner kokt ris, tomat och wok, blanda ihop och lägg ner fisksås, oystersås, socker och stek i 1 minute. 5 stek ägg och wok tills äggen blivit hård. 1 gul lök, småbitar. 1 bit vitlök, småbitar. 200 g fläsk, skuret i bitar 4 msk Tunn soja sås (göra från böner) Svartpeppar Oyster sås 1 msk Stekt ris Kokt ris, 5 dl rekommenderas 1 gul lök, småbitar 1 tomat, småbitar 1 morot, småbitar Broccoli 1 bit vitlök, småbitar Smör eller margarin 2 ägg 2 msk fisksås 1 msk socker 1 msk oystersås