Det som gör den här woken alldeles magisk är såsen på soja, honung, ingefära, risvinäger med mera. Här kommer hemligheten hur du får till woken så att den smakar sådär direkt hämtad från thaistället
Rör ihop soja, vatten, socker, honung, vinäger, vitlökspulver och ingefära i en kastrull. Vad sägs om en japansk wok smaksatt med en hemmagjord teriyakisås
kinesisk soja. Jag la ut på instagram att vi wokat i lördags. Jag hade inte tänkt lägga ut något recept på bloggen eftersom svärmor, svärfar och jag bara höftade när vi tillagade woken
lite kinesisk soja. Man kan även ha frysta wokgrönsaker i som man också steker upp, men jag har problem att hitta en blandning som inte innehåller baljväxter eller vattenkastanjer
Slå sedan på soja och hälften av ostronsåsen. Idag tänkte jag skriva litegrann om thaiwok. Jag gjorde en wok som ni ser på bilderna för ett tag sedan och grejen med att göra thaiwok är att den ska göras enkelt och snabbt
Vi snabb wokade det sedan på muurikkan och serverade med soja och sweetchili. Jag hade förberett en wok hemma, som bara var att snabbwoka på muurikkan över elden vid stugan
Tillsätt sweet chili sås och soja. Häl av vätskan från bambuskotten och häll i i woken. 1 purjolök2-3 vitlöksklyftor400 g nötfärsolivoljasalt och peppar3 msk sweet chili sås1 msk ketjap manis (soja)400 g krossade tomater125 g haricots verts1 burk bambuskott (à ca 220 g)4 port nudlarSkölj och skiva purjolöken samt skala vitlöken
Ta det lite piano med saltet eftersom både halloumin och sojan ger sälta. Vill man att middagen ska räcka till fler personer, dryga ut med att servera woken i pitabröd
Rör ner nudlar, soja, limesaft, salt och peppar i grytan. 2 msk japansk soja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g lövbiff 200 g purjolök 1 stor röd paprika Arla® Svenskt Smör 250 g broccolibuketter 250 g äggnudlar 2 msk japansk soja 1 msk pressad lime 1½ tsk salt 2 krm cayennepeppar Asiatisk sås
½ dl mörk soja. Hetta upp wokpannan och när smöret doftar "kola" är det dags att bryna den strimlade biffen snabbt, när biffen har brynts någon minuter lägger du på den gula löken utan att du rört köttet, sänk värmen och efter ytterligare en minut så kan du nu röra om och blanda köttet med löken
Blanda sedan i maizena, soja, mango chutney och sweet chilisåsen. Pressa vitlöksklyftan i wokpannan tillsammans med mat eller olivolja och kryddorna innan du lägger i kycklingen och låt fräsa tillsammans tills kycklingen blivit gyllenbrun