Hetta upp en panna eller wok, tillsätt lite olja. Hacka paprikan, vårlöken och röd chili, Stek i pannan eller woken tillsammans med lite olja i några minuter
Blanda soja och sweetchili sås i en skål och häll den sedan över woken. SWEETCHILI WOKCa 5-6 portioner5-600g nötkött/fläskkött/kyckling500g frysta thaiwokgrönsaker (felix)4-5 msk kinesisk soja3-4 msk sweetchili såsCa 4 portioner nudlarGör så här. SWEETCHILI WOKCa 5-6 portioner. 5-600g nötkött/fläskkött/kyckling
I riktig kinesisk matlagning använder man en s k wokpanna att tillaga dessa snabblagade rätter i. Välj magert fläskkött i stället för nötkött till den här rätten
Det här är en förenklad variant som består av tunnt skivat kött som får gotta till sig i en japansk marinad och sedan stekas hastigt i olja några minuter i en stekpanna eller wok
Rendang är tillverkad av nötkött, men man kan även använda kyckling, får och lamm. 800 g nötkött, i 2 cm grytbitar. 2 stjälkar citrongräs, lätt krossad för att passa i wok eller pannan. - Hetta en wok på höga värme, stek kryddapasta 2-3 minuter i rapsoljan, tillsätt kokosmjölk, minska värmen så det kokar sakta, rör om ofta. - Lägg i nötkött och låt koka i 10 minuter långsamt. - Sänk värmen till mycket låg, utan lock , låt sjuda i 2-2½ timmar, rör om ofta med en spatel, se till att "skrapa" ner i woken, tillsätt lite vatten om det börjar torka upp för fort. 800 g nötkött, i 2 cm grytbitar. 2 stjälkar citrongräs, lätt krossad för att passa i wok eller pannan
Fräs vitlöken med olja i het panna eller wok. Biff med sparris och ostonsås 4 personer 3 msk rapsolja 3 vitlöksklyftor 400 g nötkött, utskuren biff eller lövbiff 200 g grön sparris 1 msk ostronsås 1 msk fisksås 1 msk strösocker 1 dl vatten 1 tsk koncentrerad kalvfond 1 krm finhackad chili 1. 400 g nötkött
En med ,den mer eller mindre obligatoriska, kycklingen och en med en wok på lövbiff. Rött kött äter jag allt mer sällan men om jag väljer det så är det för det mesta nötkött och då till exempel lövbiff