Hetta upp woken eller stekpannan igen så den är rykande het. Stek i rykande het stekpanna/wok med 1 matsked olja tills biffen har fått färg. 3 msk risvin eller torr sherry. Sås0,5 tsk sichuanpeppar 5 msk japansk soja 2 msk svart risvinäger eller balsamvinäger 3 msk risvin eller torr sherry 3 msk strösocker 5 msk ostronsås 2 tsk chili flakes 2 tsk majsstärkelse
Lägg tillbaka köttet i woken och rör om. Hetta upp hälften av oljan i woken och fräs vitlök och kött under omrörning ca 2 min. 250 g lövbiff. 1 tsk torr sherry
Det var biff eller kyckling i strimlor som snabbstekts i het panna med purjo, vitlök, färsk ingefära, konserverade bambuskott, böngroddar och vattenkastanjer
Köttet kan vara kyckling, biff eller fläsk. Skiss på ingredienser till fröken Dills torsdagswokKycklinglårfilé i strimorRöd paprikaPurjolökRöd lökSquashFärska sockerärtorMorotBroccoliVitlökFärsk ingefäraHalvtorr sherrySoyaSesamoljaOstronsåsSweet chilisås(Buljongpulver)Salt och pepparTillaga enligt ovan och glöm inte att ingredienserna kan varieras i det oändliga
Avslutningsvis lägger du i köttet och häller på sojan, thai chilisås och torr sherry eller mirin. Man kan göra wok på kyckling, biff, fisk eller bara grönsaker
Tillsätt sockerärter, soja, sherry och buljong. Hetta upp en wok eller stor stekpanna. Lägg upp biffblandningen på varma tallrikar och garnera med purjostrimlorna
Hetta upp en wok eller stor stekpanna. Skär biffen i ganska tunna strimlor. Häll i hälften av oljan och fräs vitlök, ingefära, salladslök och wokmix ett par minuter under omrörning
Marinera därefter strimlorna i en blandning av sherry, nymalen vitpeppar, och 2 tsk mörk sojasås. 2 msk mörk soja, 1 msk Maizena, 1 msk ostron- eller Hoisinås, en msk sherry och 3 dl vatten. Hetta upp ca 1,5 msk neutral matlagningsolja i en wok eller stekpanna. Servera med basmatiris och och valfri sallad, 400 g biffkött av bästa kvalitén. 1 msk halvtorr sherry