Håkan hittade två fina bitar kalvinnanlår i affären tidigare under veckan som han gladeligen köpte med sig hem och av dom blev det smarrig wienerschnitzel
Chicken Fried Steak (eller Country Fried Steak) i USA, Cotoletta alla Milanese i Italien, Tonkatsu i Japan, Kotleta i Ryssland eller Wienerschnitzel lite överallt
Så i dag blev wienerschnitzeln till spindelbiff. Servera med kokt potatis och en god sås. Så bjöd de på wienerschnitzeln som spindelmannen älskade och nu gör han egen , men han kallar den spindelbiff
Servera inte såsen som ett täcke över wienerschnitzeln. Till schnitzeln hade jag tänkt att göra en ganska tunn och salt sås, baserad på öl, kalvfond, kapris och sardeller
Som med denna busenkla men ack så goda svartpepparsås gjord på endast tre ingredienser (om man nu inte är så nitisk att man måste räkna alla ingredienser till osten också vill säga) och som är klar på momangen
Låt under tiden ingredienserna till såsen stå och puttra utan lock till en tjock sås. Servera med persiljebestrött ris eller stekt potatis, ärter, tomater och sås