Blanda i en del av mjölet och klicka i det rumsvarma smöret, sedan i med resten av mjölet. Man kan i stället för denna smet använda mandelmassa som man rör med lite smör och grädde till en lagom smet
Skiva jordgubbar och lägg på wienerbrödet. 1 paket smördeg. 11 1/2 msk smörVaniljkräm. 1När den börjar tjockna, häll över krämen direkt i en skål och blanda ner smöret och rör tills det smält. 1Falska wienerbröd. 1Tina smördegsplattor. 1Vik in kanterna mot mitten och tryck till ordentligt annars kommer kanterna att släppa när smördegen värms i ugnen. 1Vispa ägg och vatten, pensla wienerbröden
Vik upp kanterna över smöret. Skär kylskåpskallt smör i 10–12 skivor. Ca 18 st50 g jäst2 ½ dl mjölk1 ägg1/2 tsk salt2 msk strösocker8–10 dl vetemjöl400 g smör
150 g margarin/smör. 150 g margarin/smör. Ugn 250º. Smula jästen i en degbunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt och häll över jästen, rör till jästen har löst sig
Supergod vaniljkräm och i ”snurrorna” gömmer sig mandelmassa, smör och socker. Nu när jag befinner mig i Danmark så mycket så tänkte jag att det skulle vara passande att bjuda på denna gamla favorit – wienerbröd i långpanna
Om smör är något som framkallar obehagskänslor hos dig kan det här inlägget i bästa fall bidra till såpass mycket exponering för ovan nämnda ingrediens att besvären lindras eller eventuellt helt försvinner
Tillsätt smöret och rör tills det smält. Lägg wienerbröden på plåt med bakplåtspapper. Vik först upp degkanterna över smöret, tryck till, och vik sedan över den smörfria halvan av degen
Tänk på att wienerbröd består av flera tunna deg och smör lager. Dom blir frasiga som dom ska bli men smöret rinner ut på plåten vilket det inte ska göra
Klicka i det rumsvarma smöret och mjölet, förutom lite som sparas till utbakningen. 400 g smör. Vispa äggvitan till fyllningen och blanda i de malda nötkärnorna och sockret