Wienerbröd med smördeg recept

9 Spara
Smördegskammar med lemon curd

Smördegskammar med lemon curd

Smördegs"kammar" med lemon curd. Skölj och borsta citronerna ordentligtFintiv det yttersta gula skalet på båda citronernaPressa sedan ur saften ur båda citronerna (se upp med kärnorna)Vispa ihop ägg, citronsaft, citronskal och florsocker i en kastrull och värm försiktigt under omrörning (det får inte koka) tills blandningen tjocknar
7 Spara
Wienersemlor

Wienersemlor

Inget – alltså verkligen inget – slår hembakta wienerbröd. Men ibland pallar man bara inte kavla och vika och kavla och vika i all evighet oavsett hur gott det blir när man är klar
2 Spara
Limesnurror

Limesnurror

Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Skär varje degrulle med vass kniv i 8 bitar. 4 frysta smördegsplattor
0 Spara
Gesälluppdukning 1

Gesälluppdukning 1

Själv tycker jag att både bullar och wienerbröden ser mosade ut eller vad man ska säga. Med tanke på hur mycket det var som skulle dukas upp var inte bordet förstort precis
0 Spara
Limesnurror

Limesnurror

Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Skär varje degrulle med vass kniv i 8 bitar. 4 skivor smördeg, färdigkavlad
0 Spara

Wienerbröd..nåja…

På konditorkursen jag gick på Medborgarskolan hos underbara Nik Märak så gjorde vi Amerikansk smördeg som är lite enklare, men jag har länge funderat på att faktiskt försöka på egen hand att göra smördeg från scratch
6 Spara

Äppelsnibbar

Tryck ihop kanterna lätt, pricka degen med gaffel, pensla med ägg och strö över flagad mandel. Kavla ut de tinade smördegsplattorna till sin dubbla längd och flytta över två av plattorna till vattensköljd plåt
Sökförslag och sidor