Dagen därpå tog jag ut wienerbröden ur kylen och lade dem på bakplåtspapperbeklädd plåt, klickade på generöst med vaniljkräm i mitten av varje wienerbröd och penslade dem med ägg och strödde över lite flagad mandel
Vi vet ju alla hur det kan sluta om frukosten består av kaffe och ett wienerbröd eller en croissant. Basen är någon form av mjölk - mandelmjölk, kokosmjölk eller havremjölk exempelvis
De här vetelängderna blir som Wienerbröd, lite frasiga på ytan. Skålla och skala mandeln. Rör samman mandel, matfett, socker och sirap till en smidig smet
Det var också där jag lyckades välta ut en hel plåt med nybakade wienerbröd. Jag har tjatat om det tidigare och sedan den dagen jag gjorde semlor på pistage istället för mandel så har jag varit FRÄLST
Frukosten är riktigt bra och väl tilltagen med yoghurt, frukt, äggröra, korv, bacon, pannkakor och flera olika sorters bröd, mängder av pålägg, kaffe, te, juice och självklart även olika sorters wienerbröd
Samtidigt (ja ni förstår att vi jobbade) bakade vi wienerbröd. Mandelkakor gjorda på överbliven remonce (mandel och smör) fylld med chokladprickar från Odense bakchoklad
Läste nyligen i något matmagasin (minns inte vilket, jag plöjer ett antal…) att enligt en undersökning ligger chokladbollen åtminstone på topplistan tillsammans med andra favoriter så som kanelbullen och wienerbröd