När man använder smördeg som botten blir det mera som ett wienerbröd och man kan äta den med handen utan att använda sked, men att lägga en klick vispgrädde till gör ju att tallrik och sked är ett måste
Idag fick jag ett tips från syster Ullis rödpöls och wienerbröd. 75 dl majonnäs1 liten burk coctailbärostskivor att täcka lagret medLager 26 st stora skivor formbröd1,5 dl lätt creme fraiche0,75 dl majonnäs4 hårdkokta ägg hackade150 gr skalade räkor1 dm purjolök hackad1 äpple i små tärningardill efter smakGarnering. 1 äpple i små tärningar
Som en blandning mellan Wienerbröd, Baklava och äppelstrudel fast utan äpplen. Wienerbröd. Som en blandning mellan Wienerbröd, Baklava och äppelstrudel fast utan äpplen
Smakar som en blandning mellan kanelbulle, wienerbröd och strudel, fast utan äpplen. Smakar som en blandning mellan kanelbulle, wienerbröd och strudel, fast utan äpplen
Det danska wienerbrödet med chocolääädeeeee (flåt kunde inte låta bli) överlevde inte till frysen. Oftast smaksätter jag den med kanel men det är också gott att tillsätta lite solsosfrön och ett rivet äpple
wienerbröd. Och som om inte det var nog, rundas vi av med lite äpple och red ale-kräm, maltflan och frusen vispad grädde – alltihop pudrat med rostad jäst
22 NOV Wienerbrödets dag. Nästan allting har sin egen dag nuförtiden. Det finns temadagar och högtider för snart sagt allt från miniatyrrävar till långkalsonger om man tittar noga
Min dotter, som inte är så förtjust i varma äpplen (alltså tillagade på ett eller annat sätt, även om de sedan kylts ned) tyckte det skulle varit godare om de haft samma fyllning som wienerbröd, så jag tror jag ska testa att göra samma variant, men byta ut äpplena mot vaniljkräm, få se… – Det blir säkert också fantastiskt mumsigt