Lägg en klick vaniljkräm i ena halvan av wienerbröden och en klick sylt i den andra halvan om du önskar (annars kör du enbart vaniljkräm i båda halvorna)
Tillsätt ägg, salt, socker och kardemumman, rör om. Dela degen i två delar, den första kavlas ut till en rektangulär kaka som läggs på ett bakplåtspapper i långpannan
Tillsätt därefter ägg, även det taget direkt från kylskåpet, samt salt och socker. Jag var dock beredd på ett betydligt sämre resultat vid mitt första wienerbrödsförsök, så jag är helt klart nöjd
Nu är dessa wienerbröd redo att frysas in, läggas in i kylen eller direkt penslas,. Om smör är något som framkallar obehagskänslor hos dig kan det här inlägget i bästa fall bidra till såpass mycket exponering för ovan nämnda ingrediens att besvären lindras eller eventuellt helt försvinner
Lägg ingen glasyr på wienerbröden om du tänker frysa dom. Smör, jäst, mjölk och ägg ska vara i kylskåpet fram tills det är dags att blanda ner det i degen
Vik in alla fyra hörnen mot mitten och läggwienerbröden på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en klick vaniljkräm i mitten av degrutorna och toppa med sylt eller kompott