Wasabilax recept

Wasabilax i ugn

Wasabilax i ugn

Olja in formen, 25x18 cm, med sesamoljan. Välj en annan olja om du inte tycker om den nötiga sesamsmaken
Wasabilax med smörstekt vitkål

Wasabilax med smörstekt vitkål

Tjenix. Har du lust på ett middagstips med fyra ingredienser. Som tar 20 minuter att laga, är nyttig, billig och smakar knall

Wasabilax

Wasabilax, 4 port 4 laxfiléer 100 g färskost (typ Philadelphia) 1 tsk wasabi 0,5 dl riven ost Blanda färsost och wasabi
Wasabilax

Wasabilax

Blanda ihop Philadelphiaost med wasabi, citron och honung. Vänd i salladslök och smaka av med salt och peppar
Wasabilax & asiatiska grönsaker

Wasabilax & asiatiska grönsaker

Ny vecka och nya maträtter, vi inleder med en wasabilax. Wasabilax 4 port. Spånade tillsammans jag och Camilla förra veckan och det här pluppade upp i mitt huvud
Franskpotatissallad med wasabilax eller lufttorkadnskinka

Franskpotatissallad med wasabilax eller lufttorkadnskinka

Wasabilax.  Fransk potatissallad med wasabilax eller lufttorkad skinka (4 port) Ingredienser Potatissallad. 8-10 potatisar 1 knippe sparris 2 vitlöksklyftor Ca 15 rädisor En bit parmesan 1 dl kapris 0,5 kruka persilja 0,75 dl vitvinsvinäger 0,75 dl olivolja 1 msk citronsaft 1 msk dijonsenap Wasabilax
Måndag kväll - wasabilax

Måndag kväll - wasabilax

Wasabi är en intressant krydda från Japan, den kallas fär japansk pepparrot och har precis som den svenska en förmåga att vara väldigt stark men god tills du helt plötsligt får för mycket och hela näsan och gommen exploderar i en stark smaksensation för att lika snabbt försvinna

Wasabilax på pumpernickel

Skär laxen i kuber om 0,5 x 0,5 centimeter. Blanda wasabi, creme fraiche, lime och dill och smaka av med salt och peppar

Wasabilax på spett

Skär laxen i bitar och trä dem på spetten (som legat i blöt ca 20 min). Blanda wasabi och honung. Lägg spetten på ugnssäkert fat och pensla över såsen

Wasabilax med bulgur & linser

Wasabilax med bulgur & linser ca 4 porten laxfilésida i lämplig storlekkryddan "wasabi & sesame" från Santa Mariabroccoli2,5 dl bulgur (torrvara)buljong1 dl gröna linser (torrvara)2 dl turkisk yoghurt2 vitlöksklyftorsalt & pepparVärm ugnen till 200°C

GI - Wasabilax med pekannötter och spenat

Lax. Värm ugnen till 200 grader. Lägg laxen i en stor, ugnssäker form med skinnsidan nedåt. Blanda samman philadelphiaosten och wasabin till en mjuk kräm