Wasabi vin recept

Grön ärtsoppa med wasabi, räkor och avokado

Grön ärtsoppa med wasabi, räkor och avokado

400 g frysta ärtor 1 gul lök, skivad smör, till stekning 2 dl vitt vin, halvtorrt 8 dl hönsbuljong, ej koncentrerad 2 dl vispgrädde 3 dl skalade räkor 2 avokador 2-3 tsk wasabipasta (eller pepparrot på tub) 0,5 citron, saften 4 msk olivolja dillvippa salt
Hälleflundra med sås på wasabi och ramslök

Hälleflundra med sås på wasabi och ramslök

Vitt vin. Temat som inspirerades av ramslök var genomgående även här, dock i kombinatione med wasabi. Före serveringen tillsätt lite vin och vispa såsen så den blir skummig
Sushi och vin, fungerar det?

Sushi och vin, fungerar det?

Om restaurangen har smaksatt sushin skall du inte doppa den i soja och wasabi utan ätan den som den är
Triss i förrätter från havet

Triss i förrätter från havet

J ville gärna fixa sitt paradsmafsel - lättrökt salmalax med teriakisås och wasabimajjo. Jag hade snöat in på lyxiga mini-"lobster rolls" enligt en idé från senaste Elle mat och vin
Laxspett med teriakisås

Laxspett med teriakisås

Wasabi och gari fungerar också till den här rätten, men är inget måste. Laxen uppdaterar jag däremot efter ett tips från Elle Mat och Vin
Wasabitorsk

Wasabitorsk

Rör ut wasabin i vinet. ½ dl vitt torrt vin. Häll på wasabiblandningen. 1 tsk wasabipasta. Lägg spenaten i en ugnsfast form, lägg torskfiléerna där på
Laxrullar

Laxrullar

De kan sedan serveras med wasabi och ingefära som sushi. Eller lägger dom på en macka, vin eller te -båda passar bra till den lyxsmörgåsen
Anka med körsbärssås

Anka med körsbärssås

Innan servering rör man ner wasabi. Jag gnetar förtvivlat på för att återvinna ledarplatsen inom mitt lag som jag nesligt förlorade i helgen, trots lördagens eskapader
Så gör du egen sushi!

Så gör du egen sushi!

6 dl sushiris (rundkornigt) 6 dl vatten 1 dl risvinäger 0,5 dl strösocker 2 msk mirin (eller 2 msk vitt vin + 1 msk strösocker) 2 tsk salt 4 ark nori (noriark (sjögräsark)) 400 g lax (rå lax, gärna av typ salma eller fröya) 0,5 gurka 2 avokador 50 g wasabi 1 dl sesamfrön, rostade 1 dl japansk soja 1 dl inlagd ingefära (gari (picklad ingefära)) 1 dl majonnäs 1 msk sriracha sushimatta, att rulla sushin i
Citronkyckling med Rödbetsquinoa  och Ärtröra

Citronkyckling med Rödbetsquinoa och Ärtröra

Jag änvände mig av Wasabi and Sesame från Santa Maria, den ger lite extra sting också. Det är ju ganska sällan det blir matrecept här numera men när det blir det så tänkte jag börja tipsa om passande ett passande vin till maten