några matskedar pepparrotsvisp (alt färskriven eller wasabi på tub). Där fanns potatis, morötter, lök av olika slag, spenat, persilja och diverse kryddor
På Ankis tallrik klickades det även på lite wasabi, medan Håkan istället tog lite extra Sambal. Pickibiffar 5 st2 burkar tonfisk i vatten½ rödlök2 vitlöksklyftor½ lime, skal och saft1 tsk sambal oelek2 ägg1½ msk mjölhackad persilja efter eget tycke och smaksalt och svartpepparHäll av vattnet från tonfisken och häll köttet i en skål. 1½ msk mjölhackad persilja efter eget tycke och smaksalt och svartpeppar
½ tsk wasabi. ½ tsk wasabi. 2 msk finhackad persilja. 2 msk finhackad persilja. God dag gott folk. Jag vet att jag tjatat om detta många gånger men jag vill återigen belysa hur viktigt det är att vi alla äter våran fisk så ofta som möjligt
Pepparroten hade säkert gått att byta ut mot wasabi om man så vill och kan, möjligtvis kan dillen bytas mot persilja men då är man ju nästan på väg mot ett helt nytt recept
Servera med små kokta morötter, finhackad färsk persilja och kokt potatis. Avocado & wasabisås. 2 mogna avocados1 msk pressad citronsaft2 dl vispgrädde (äkta Norsk krem fløte)Salt + vitpeppar efter behag… 2-3 cm Wasabi – beroende på ”tolerans”…
- ½ dl färsk persilja. Jag är så himla förtjust i wasabi och visst låter spännande med wasabismör. Hacka persiljan och timjan för att sedan blanda ihop det med baconet
Fröknäcke med blåklint & vallmo, färskost med wasabi. Marinera munsbitsvänliga manchegobitar i en skvätt olivolja och en näve finhackade örter tex basilika och persilja