Wasabi buljong recept

Misosoppa med vegansk dashi

Misosoppa med vegansk dashi

Som fyllning så fick det bli avokado och morot (och wasabi), jag hade gärna haft även gurka i fyllningen, och Inarizushi (de där söta tofukuddarna fyllda med ris) hade varit gott till
Långsam oxfilé med västerbottensost- och wasabisås

Långsam oxfilé med västerbottensost- och wasabisås

Blanda i ost, wasabi, socker och färskost. 1 msk wasabi. 4 dl fond (kraftig buljong). 800 g oxfilé 125 g västerbottensost, riven 1 msk wasabi 100 g färskost 0,5 krm socker 1 msk smör 4 schalottenlökar, finhackade 3 dl grädde 4 dl fond (kraftig buljong) 1 kg mandelpotatis, skalad
En ganska trevlig engångsföreteelse

En ganska trevlig engångsföreteelse

Hur soja och wasabi är traditionellt vietnamesiskt vet vi inte, men det funkar. Buljongen i phon är umamifattig, vilket dödar halva nöjet med pho
Vegetarisk wasabigryta med kokosdoftande ris

Vegetarisk wasabigryta med kokosdoftande ris

Kör miso, wasabi, socker, koriander- och basilikastjälkar och hälften av koriander- och basilikabladen tillsammans med buljongen i en mixer eller med en stavmixer
Rimmad oxbringa med asiatiska smaker

Rimmad oxbringa med asiatiska smaker

Smaksätt med wasabi och smaka ev av med salt. Sila buljongen. Blanda smetana och 3 dl buljong i en kastrull. 1 msk wasabipasta. 2 dl Arla Köket® smetana 1 msk wasabipasta salt
Iskalla nudlar i sommarvärmen

Iskalla nudlar i sommarvärmen

wasabi. Senaste "Elle Mat och Vin" kom med recepttips som gav ytterligare en dimension till hur man godast lagar iskalla nudlar i buljong
Rimmad oxbringa med asiatiska smaker

Rimmad oxbringa med asiatiska smaker

Smaksätt med wasabi och smaka ev av med salt. Sila buljongen. Blanda smetana och 3 dl buljong i en kastrull. 3 dl buljong från köttkoket. 1 msk wasabipasta

Asien ger gärna mersmak

Jag och butiksinnehavaren pratade dumplings, fyllning till dessa, vikten av bra wasabi, och om det verkligen finns färska vårrullar eller om de helt enkelt är rullade i rispapper
Polentasnittar med lax

Polentasnittar med lax

Rör samman avokadomoset med kesella och wasabi. Koka upp buljong och salt. 5 dl hönsbuljong. 1 tsk wasabi. Tillsätt polentagrynen och låt det sjuda på svag värme under omrörning då och då, ca 6-8 minuter
Modern Japansk Förrätt för Fester

Modern Japansk Förrätt för Fester

Dessutom, om det bara är för vuxna “, soja, majonnäs och wasabi” är mycket bra kombination. Lägg blandningen i en kastrull, lägg kyckling buljong, creame och salt och peppar och koka ett par minuter
Vårbuffé

Vårbuffé

Smaka av med hackad mynta, wasabi, salt och peppar. Vårlökssoppa1 potatis, skalad och tärnad1 shalottenlök, skalad och hackad2 msk olivolja5 vårlökar, skivade5 dl kycklingbuljong1 dl vispgräddeSalt, peppar, pressad citronFräs potatistärningar, shalottenlök och det vita från vårlöken i olivolja utan att det tar färg. Häll på buljongen och koka långsamt i ca 20 minuter. --Ärtcrème (god till den rökta laxen)1 dl frysta fina småärtor1 dl crème fraiche1 msk pressad lime1 kvist färsk grönmynta, finhackadWasabi, salt och vitpeppar efter smak-Koka ärtorna någon minut. 5 dl kycklingbuljong