Som fyllning så fick det bli avokado och morot (och wasabi), jag hade gärna haft även gurka i fyllningen, och Inarizushi (de där söta tofukuddarna fyllda med ris) hade varit gott till
Kör miso, wasabi, socker, koriander- och basilikastjälkar och hälften av koriander- och basilikabladen tillsammans med buljongen i en mixer eller med en stavmixer
Smaksätt med wasabi och smaka ev av med salt. Sila buljongen. Blanda smetana och 3 dl buljong i en kastrull. 1 msk wasabipasta. 2 dl Arla Köket® smetana 1 msk wasabipasta salt
Lägg i ärtorna och slå på buljongen och vinet. ta soppan av plattan och låt svalna ett par grader innan du rör i wasabi, exakt hur mycket beror förstås på sort men du vill komma åt ett lite lagom sting
Smaksätt med wasabi och smaka ev av med salt. Sila buljongen. Blanda smetana och 3 dl buljong i en kastrull. 3 dl buljong från köttkoket. 1 msk wasabipasta
Jag och butiksinnehavaren pratade dumplings, fyllning till dessa, vikten av bra wasabi, och om det verkligen finns färska vårrullar eller om de helt enkelt är rullade i rispapper
Rör samman avokadomoset med kesella och wasabi. Koka upp buljong och salt. 5 dl hönsbuljong. 1 tsk wasabi. Tillsätt polentagrynen och låt det sjuda på svag värme under omrörning då och då, ca 6-8 minuter
Vispa ut wasabin i varm schalottenlöksbuljong tillsätt olja och vinäger i buljongen mixa den med en stavmixer så blir den lite krämigare i konsistensen
Dessutom, om det bara är för vuxna “, soja, majonnäs och wasabi” är mycket bra kombination. Lägg blandningen i en kastrull, lägg kyckling buljong, creame och salt och peppar och koka ett par minuter
Smaka av med hackad mynta, wasabi, salt och peppar. Vårlökssoppa1 potatis, skalad och tärnad1 shalottenlök, skalad och hackad2 msk olivolja5 vårlökar, skivade5 dl kycklingbuljong1 dl vispgräddeSalt, peppar, pressad citronFräs potatistärningar, shalottenlök och det vita från vårlöken i olivolja utan att det tar färg. Häll på buljongen och koka långsamt i ca 20 minuter. --Ärtcrème (god till den rökta laxen)1 dl frysta fina småärtor1 dl crème fraiche1 msk pressad lime1 kvist färsk grönmynta, finhackadWasabi, salt och vitpeppar efter smak-Koka ärtorna någon minut. 5 dl kycklingbuljong