Fullkornsris, råris, bulgur, couscous, quinoa eller pasta är också gott till. Blanda wasabikrämen med grädden och häll smeten över laxfiléerna i formen
ha i lite schalottenlök i biffarna, smaksätta såsen med wasabi, lägga till fler ingredienser i bulgursalladen eller rent utav byta ut bulguren mot quinoa, matvete eller couscous
bulgur (koka enligt recept på förpackningen). Wasabi är en intressant krydda från Japan, den kallas fär japansk pepparrot och har precis som den svenska en förmåga att vara väldigt stark men god tills du helt plötsligt får för mycket och hela näsan och gommen exploderar i en stark smaksensation för att lika snabbt försvinna
a wasabimajonnäs som är riktigt god. Färsk, stekt lax är också väldigt gott och tillsammans med en bulgursallad med sparris och solrosskott blev det en fin onsdagsmiddag
Men Fanny la ganska nyligen upp ett recept på sushibollar med en lime/ingefära/wasabisås på sin blogg som lät väldigt spännande och som jag idag prövade till lunch
½ tsk wasabipasta. Mixa rucola, wasabi, matyoghurt och vinäger till en slät dressing. 1 dl fullkornsbulgur. Sila av och använd sedan räkspadet när du kokar bulgurn (det ska vara 2 dl vätska totalt). Blanda bulgur, grönsaker och räkor och fördela på 2 tallrikar