Torsdagen den 28 januari – Hokisoppa med wasabiärtor. Januari kan vara en rätt trist månad men vi försöker göra den lättare att härda ut med mat i olika kulörer
Som fördrink hade vi blodbål med skelett och grodögon (Fanta Exotic med frusna lingon samt is infrusen i en engångshandske) som serverades med trollsnorkråkor (wasabiärtor)
Hokisoppa med wasabiärtor (mjölkfri) ½ skivad och tärnad squash. Tycker du om soppa. Jag älskar soppa och föredrar soppa som man gör själv från grunden
Grovhacka wasabiärtorna. Ringla över wasabisås och toppa med krasse och wasabiärtor. 11 dl wasabiärtor eller chilinötter. 13 dl svart ris 1 rödlök 1 lime 400 g kräftstjärtar 200 g edamamebönor utan skal 30 g rucola 2 avokado 0,5 gurka 10 rädisor 1 ask krasse 1 dl wasabiärtor eller chilinötter
Jag lyxade till det med 1 msk krossade wasabiärtor på toppen, men det går bra att utesluta. Sparris, citron, lax, dill och kräftor – det är inte mycket som kan gå fel där
Hokisoppa med wasabiärtor (mjölkfri). Jag har varit iväg till mamma en sväng för att förbereda hennes födelsedag och vi gjorde två stycken mjölkfria cheesecakes i smakerna jordgubb och rabarber
Hokisoppa med wasabiärtor. Hej – nu ligger mjölkfri matsedel för vecka 37 uppe. Hoppas att allt är bra denna söndagsmorgon och att du har haft en skön helg
Receptet ger ca 3 dl rostade ärtor. 1. Sätt ugnen på 175 grader, skölj de färdigkokta kikärtorna och lägg dem på en plåt och rosta i 30 minuter i mitten av ugnen
Koka upp hälften av vattnet och buljongtärningarna. Sjud ärterna i det några minuter. Ta kastrullen från plattan och mixa soppan med en mixerstav direkt i kastrullen