Wallenbergare recept

Vegetariska Wallenbergare

Vegetariska Wallenbergare

Så det fick bli Wallenbergare men fint mos, lingon och skirat smör till söndagsmiddag. Vegetariska Wallenbergare (4 -5 personer)
Havets Wallenbergare med romsås

Havets Wallenbergare med romsås

Skär fisken i bitar och lägg i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra, och kör tills fisken är finfördelad
Klassiska wallenbergare

Klassiska wallenbergare

TipsÄlskar du wallenbergare och vill laga den i fler varianter. Prova gärna wallenbergare på kyckling eller wallenbergare på gädda
Klassiska Wallenbergare med potatismos

Klassiska Wallenbergare med potatismos

Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör om då och då. Blanda kalvfärsen med äggulor, vispgrädde, salt, peppar och socker
Wallenbergare

Wallenbergare

Om du vill ha magrare Wallenbergare kan du byta ut vispgrädden mot matlagningsgrädde och utesluta paneringen med ströbröd
Wallenbergare från havet

Wallenbergare från havet

Det är Wallenbergare vi syftar på, en fluffig biff som man vanligtvis lagar till på kalvfärs. (recept på det hittar du här) men som här är gjord på fisk istället och då plötsligt får namnet Havets Wallenbergare
Wallenbergare

Wallenbergare

Blanda färs och salt i en skål. Tillsätt grädde och äggulor och rör om till en smidig smet. Krydda med peppar
Wallenbergare

Wallenbergare

Wallenbergare. 4 port. 500 g kalvfärs. 2 ägg. 3-4 tsk potatismjöl. 4 msk vatten. salt. svartpeppar. smör. Blanda färsen med ägg, potatismjöl, vatten, salt och peppar
Wallenbergare

Wallenbergare

1. Blanda färs, vispgrädde, äggulor, salt och peppar i en bunke. 2. Forma till biffar, enkelpanera (vändas i skorpmjöl) dem och stek på svag värme i 4 minuter på varje sida