Wallenbergare ströbröd recept

Wallenbergare med potatispuré, ärtor och lingon

Wallenbergare med potatispuré, ärtor och lingon

Forma till tunna stora biffar och panera i ströbröd. Ikväll när det blev Wallenbergare till middag kunde jag inte låta bli att läsa på lite från hans bok "Mat & Minnen"
Vegetariska Wallenbergare

Vegetariska Wallenbergare

Kör färs, grädde, ägg, ströbröd, peppar och salt i en matberedare. Så det fick bli Wallenbergare men fint mos, lingon och skirat smör till söndagsmiddag
Havets Wallenbergare med romsås

Havets Wallenbergare med romsås

Vänd biffarna i ströbröd och lägg dem på smörpapper. 2 dl ströbröd. Skär fisken i bitar och lägg i matberedaren med kniven monterad
Klassiska wallenbergare

Klassiska wallenbergare

Forma ca tio biffar med blöta händer och vänd dem i ströbröd. TipsÄlskar du wallenbergare och vill laga den i fler varianter
Wallenbergare

Wallenbergare

Om du vill ha magrare Wallenbergare kan du byta ut vispgrädden mot matlagningsgrädde och utesluta paneringen med ströbröd
Wallenbergare från havet

Wallenbergare från havet

Panering är valfritt, i ursprunget finns ströbröd med, men det är inte nödvändigt om ni frågar oss. Det är Wallenbergare vi syftar på, en fluffig biff som man vanligtvis lagar till på kalvfärs
Wallenbergare

Wallenbergare

Vänd biffarna i ströbröd. 2 dl ströbröd. Blanda färs och salt i en skål. Tillsätt grädde och äggulor och rör om till en smidig smet
Klassiska Wallenbergare

Klassiska Wallenbergare

Färsen formas sedan till biffar, paneras i nymalt ströbröd och steks gyllene i rikligt med smör. Wallenbergare är en klassisk svensk rätt, som till en början sågs som en mycket anrik restaurangrätt, en fanatiskt god färsbiff gjord på mald kalv, mald kalvbräss, äggula och grädde
Havets wallenbergare

Havets wallenbergare

2 dl ströbröd. Wallenbergare400 g lax 400 g torsk 2 dl vispgrädde 1 ägg 2 dl ströbröd 1 tsk Épice Riche 
(kryddblandning) 1 tsk salt 3 msk pressad citron 50 g persilja, hackad 50 g smör
Wallenbergare

Wallenbergare

4 Wallenbergare 400 g finmalen kalvfärs 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 äggulor 3 dl vispgrädde 2 dl ströbröd 50 g smör Potatispuré 800 g potatis 1 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk (3%) 50 g smör 1 tsk finrivet citronskal 1 krm riven muskot ca 1/2 tsk salt Ärter 1 dl vatten 2 msk smör 1/2 finhackad gul lök 2 krm salt 200 g frysta gröna ärter Till servering 50 - ca 100 g brynt smör rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Wallenbergare med blandfärs

Wallenbergare med blandfärs

Blanda ihop alla ingredienser för utom ströbröd i en bunke (smeten blir ganska lös). Fyll en tallrik med ströbröd
Äkta Wallenbergare

Äkta Wallenbergare

Forma färsen till stora rundlar högst 1 cm höga och vänd dem i ströbröd. Be om hjälp i köttdisken att mala kalvköttet eller mal det själv på fina skivan i köttkvarnen, helst 3 gånger
Wallenbergare av fisk och skaldjur

Wallenbergare av fisk och skaldjur

Vänd biffarna i ströbröd. 2 dl ströbröd. Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad