Wallenbergare med potatispuré ärtor och lingon recept

Wallenbergare med ärtpuré, lingon och skirat smör

Wallenbergare med ärtpuré, lingon och skirat smör

De serverade Wallenbergaremed ärtpuré, rårörda lingon, potatispuréoch skirat smör. Potatispurén var smörigt gräddigt underbar, och saknade alla fett- och kolhydratspärrar som gör allt så tråkigt
Wallenbergare med potatispuré

Wallenbergare med potatispuré

Servera medlingonoch gröna ärtor. gröna ärtor, kokta. Vispa ner smör och upphettad mjölk till en luftig puré med ballongvisp
Klassiska Wallenbergare

Klassiska Wallenbergare

Resultatet sägs alltså blivit den maträtt vi än idag kallar för Wallenbergare, en panerad kalvfärsbiff serverad medpotatispuré, gröna ärtor, rårörda lingonoch skirat smör
Wallenbergare

Wallenbergare

Servera Wallenbergarna tillsammans med purén, rårörda lingon (lingonoch strösocker) och någon grönsak du tycker om
Wallenbergare med brynt smör

Wallenbergare med brynt smör

Servera med brynt smör, kokt potatis eller potatispuré, kokta gröna ärtoroch rårörda lingon. ärtor. Forma färsen till små biffar med vattensköljda händer och lägg på smörpapper

Ärter med Wallenbergare

Tillsätt mjölk och smör och vispa runt tills du har en len potatispuré. Tillsätt ärtoroch finhackad schalottenlök
Ärter med Wallenbergare

Ärter med Wallenbergare

Tillsätt mjölk och smör och vispa runt tills du har en len potatispuré. Servera biffarna med potatismos, ärtor, skirat smör och rårörda lingon
Wallenbergare en goding med historia.

Wallenbergare en goding med historia.

Wallenbergare var från början en elegant restaurangmaträtt bestående av en panerad kalvfärsbiff serverad medpotatispuré, ärtor, lingonoch skirat smör
Wallenbergare

Wallenbergare

Servera medpotatispuré, ärtor/sockerärtoroch rårörda lingon, samt ev en skvätt smör från stekpannan
Wallenbergare

Wallenbergare

Servera på varma tallrikar medpotatispuré, lingon, ärtoroch brynt smör. Mixa köttet med salt, peppar och äggulorna
Wallenbergare av kyckling

Wallenbergare av kyckling

Servera medpotatispurén. Forma biffar med blöta händer och stek dem i smöret. Tillsätt grädden i en smal stråle medan maskinen går

Erikssons Wallenbergare

Servera medpotatispuré, lättkokta gröna ärtor, skirat smör och rårörda lingon. Blanda färsen med grädden till en slät smet och smaka av med salt och peppar

Wallenbergare med brynt smör

 Servera med brynt smör, kokt potatis eller potatispuré, kokta gröna ärtoroch rårörda lingon. kokt potatis eller potatispuré