Fräs löken i ordentligt med smör så den mjuknar, utan att den tar färg. Det är Wallenbergare vi syftar på, en fluffig biff som man vanligtvis lagar till på kalvfärs
4 Wallenbergare 400 g finmalen kalvfärs 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 äggulor 3 dl vispgrädde 2 dl ströbröd 50 g smör Potatispuré 800 g potatis 1 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk (3%) 50 g smör 1 tsk finrivet citronskal 1 krm riven muskot ca 1/2 tsk salt Ärter 1 dl vatten 2 msk smör 1/2 finhackad gul lök 2 krm salt 200 g frysta gröna ärter Till servering 50 - ca 100 g brynt smör rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Koka upp vatten, smör, salt och lök i en kastrull. 4 portioner400 g fett och senfritt kalvkött, malt tre gånger på den finaste malskivan2 tsk salt3 äggulor3 dl vispgrädde 100 g smör till stekningStröbrödNymald svartpepparÄrtor200 g gröna ärtor20 g smör1/2 gul lök, finhackadSaltTill servering100 g brynt smörPotatismosRårörda lingonSe till att bunke och redskap som färsen ska blandas med är riktigt kalla. Peppra och forma fina små wallenbergare, cirka 75 g styck
Pannbiff med stekt lök i all ära, men en Wallenbergare är nog ändå snäppet vassare. Den lena kalvfärsen i kontrast med den knapriga stekytan är en oslagbar kombination
nä nu får jag sluta =) Wallenbergare. nä nu får jag sluta =) Wallenbergare. 2 msk torkat lökgranulat, eller finhackad färsk lök. 2 msk torkat lökgranulat, eller finhackad färsk lök. 2 msk torkat lökgranulat, eller finhackad färsk lök
Biffarna skulle nog många kalla för Älgwallenbergare, men det är mindre grädde i och de är ju inte gjorda på kalvfärs som riktiga Wallenbergare ska vara
Riv rödbetor, potatis och gul lök grovt med ett rivjärn. 1 gul lök. Wallenbergare med citron och salvia (0). Örtwallenbergare med sidfläsk och senapscremefraiche (4). 1 gul lök
Smakade som en wallenbergare. ½ gul lök. 4Ingredienser500 g kalkonfärs½ gul löksmör att steka i3 msk grädde1 ägg1 msk pofiber2 tsk dojonsenap dijon2 msk kalvfondsalt, pepparSås. 3 dl creme fraiche2 dl grädde2 msk dijonsenap (börja med mindre och smaka av först)1 tsk torkad dragonlite tamarisoja, salt, svartpepparInstruktionerFinhacka löken och stek mjuk i smör i stekpanna
Skär spetskåleni strimlor och hacka löken. Sautera spetskål, chili och löki sesamolja. schalottenlök. Forma färsen till tjockapannbiffar (typ wallenbergare) ochstek dem i olja i en panna, 5–8 minuterpå varje sida