Wallenbergare lök recept

Wallenbergare från havet

Wallenbergare från havet

Fräs löken i ordentligt med smör så den mjuknar, utan att den tar färg. Det är Wallenbergare vi syftar på, en fluffig biff som man vanligtvis lagar till på kalvfärs
Wallenbergare

Wallenbergare

4 Wallenbergare 400 g finmalen kalvfärs 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 äggulor 3 dl vispgrädde 2 dl ströbröd 50 g smör Potatispuré 800 g potatis 1 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk (3%) 50 g smör 1 tsk finrivet citronskal 1 krm riven muskot ca 1/2 tsk salt Ärter 1 dl vatten 2 msk smör 1/2 finhackad gul lök 2 krm salt 200 g frysta gröna ärter Till servering 50 - ca 100 g brynt smör rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Wallenbergare med glaserad rödlök

Wallenbergare med glaserad rödlök

Wallenbergare med blomkålspuré, rödvinsglaserad rödlök, lingonsylt & torkade lingon. Wallenbergare. Rödvinsglaserad rödlök
Wallenbergare

Wallenbergare

Koka upp vatten, smör, salt och lök i en kastrull. 4 portioner400 g fett och senfritt kalvkött, malt tre gånger på den finaste malskivan2 tsk salt3 äggulor3 dl vispgrädde 100 g smör till stekningStröbrödNymald svartpepparÄrtor200 g gröna ärtor20 g smör1/2 gul lök, finhackadSaltTill servering100 g brynt smörPotatismosRårörda lingonSe till att bunke och redskap som färsen ska blandas med är riktigt kalla. Peppra och forma fina små wallenbergare, cirka 75 g styck
Wallenbergare

Wallenbergare

Pannbiff med stekt lök i all ära, men en Wallenbergare är nog ändå snäppet vassare. Den lena kalvfärsen i kontrast med den knapriga stekytan är en oslagbar kombination
En oäkta Wallenbergare.

En oäkta Wallenbergare.

Lök. En äkta Wallenbergare görs på finmald kalvfärs & äts oftast ihop med potatispuré, gröna ärtor, lingon & skirat smör
Supersnabba kycklingbiffar

Supersnabba kycklingbiffar

nä nu får jag sluta =) Wallenbergare. nä nu får jag sluta =) Wallenbergare. 2 msk torkat lökgranulat, eller finhackad färsk lök. 2 msk torkat lökgranulat, eller finhackad färsk lök. 2 msk torkat lökgranulat, eller finhackad färsk lök
Parisare med stekt ägg

Parisare med stekt ägg

Riv rödbetor, potatis och gul lök grovt med ett rivjärn. 1 gul lök. Wallenbergare med citron och salvia (0). Örtwallenbergare med sidfläsk och senapscremefraiche (4). 1 gul lök
Kalkonbiffar i senap- och dragonsås

Kalkonbiffar i senap- och dragonsås

Smakade som en wallenbergare. ½ gul lök. 4Ingredienser500 g kalkonfärs½ gul löksmör att steka i3 msk grädde1 ägg1 msk pofiber2 tsk dojonsenap dijon2 msk kalvfondsalt, pepparSås. 3 dl creme fraiche2 dl grädde2 msk dijonsenap (börja med mindre och smaka av först)1 tsk torkad dragonlite tamarisoja, salt, svartpepparInstruktionerFinhacka löken och stek mjuk i smör i stekpanna
Asiatiska kycklingbiffar

Asiatiska kycklingbiffar

Skär spetskåleni strimlor och hacka löken. Sautera spetskål, chili och löki sesamolja. schalottenlök. Forma färsen till tjockapannbiffar (typ wallenbergare) ochstek dem i olja i en panna, 5–8 minuterpå varje sida

Pannbiffar med kantarellsås

En lite lyxigare variant av pannbiffar - nästan som en wallenbergare med äggula och grädde, som gör biffarna extra saftiga och goda
Smarrig tisdagsmiddag

Smarrig tisdagsmiddag

Men ännu bättre, köp kokboken, där finns massor av godsaker, som stekt inlagd sill, coq au vin, Sjömansbiff, Wallenbergare, dammsugare mm
Räkbiffar med citronsmör

Räkbiffar med citronsmör

Smeten blir lös som till wallenbergare. Finhacka resten av räkorna med korianderblad och det gröna på löken för hand
Havswallenbergare med krämig spenat

Havswallenbergare med krämig spenat

Men det går även bra att hacka i örter såsom gräslök eller varför inte smaksätta dem med lite chili och koriander för en asiatisk variant