Oavsett ursprung är den här rätten så himla god och krispig och wallenbergare är ett lättsamt sätt att äta kött på för den som inte gillar att gå rakt på biffen
Detta kan jag tänka mig passar bra som tillbehör till alla typer av färs/kött eller kycklingrätter. Till detta passade jag på att testa göra Wallenbergare för första gången, iallafall min variant
Igår kom Micke hem från jobbresa och eftersom han pratat om Wallenbergare ett tag så tänkte jag överraska honom (nu visade det sig att han även ätit det till lunch
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Sigrid tyckte att det var ok, smakar som kött brukar men var en smula svårtuggat. Jag tänkte att Wallenbergare är ju så milt att alla borde tycka om det
Mycket trevligt när företaget bjuder på arbetslunch, så det klagar vi absolut inte på - torsk wallenbergare med potatismos och en kall räksås bjöds det på
Klassisk Wallenbergare. Köttet funkade. Våra Wallenbergare görs av finmald kalvfärs och serveras på klassiskt vis med rårörda lingon, kantareller, nypotatis samt brynt smör
En Wallenbergare och två stora matskedar blomkålsmos. Jag hatar rosa kött. I morse när jag vaknade var dagens middagstips på fyran Wallenbergare och jag har faktiskt aldrig ätit det
Jag har utgått från ett recept från boken Kött av Håkan FällmanLåna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Eliten ovana jag har lagt mig till då det gäller att få jämnstora/tjocka biffar av malet kött/fisk är att pressa samman dem i en väloljad (och i detta fall även ströbröad) muffinsplåt, innar jag vänder dem direkt över på en vanlig bakplåt för att grädda dem i ugnen
Och så lite reklam för nästa inlägg som handlar om havets Wallenbergare, en vardagslyxig fiskrätt. Putsa köttet från fett och senor och skär i centimeterstora tärningar