Wallenbergare. Häll av vattnet och lägg i crème fraichen, vinäger, saft från 0,5 citron. Värm en stekpanna och lägg i rejält med smör, ca 50 g för stekning av 5 Wallenbergare. 2 dl crème fraiche. Ärtpuré1 kg frysta gröna ärtor 2 dl crème fraiche 2 msk vitvinsvinäger 1 citron salt peppar socker. Wallenbergare på vilt2 kg älgfärs 1 kg nötfärs 20 äggulor 5 äggvitor 1,5 l vispgrädde 20 krm salt
Biffarna skulle nog många kalla för Älgwallenbergare, men det är mindre grädde i och de är ju inte gjorda på kalvfärs som riktiga Wallenbergare ska vara
Wallenbergare görs ju traditionellt på kalvfärs och serveras med potatismos, gröna ärtor och lingon. Forma tio wallenbergare och stek några i taget till de får fin färg på bägge sidorna
Och så lite reklam för nästa inlägg som handlar om havets Wallenbergare, en vardagslyxig fiskrätt. Tillsätt crème fraichen och ge såsen ett snabbt uppkok
Min favorit bland kalla såser till fisk är ju tveklöst citroncreme fraiche. Men för någon vecka sedan kom jag över ett recept på fiskwallenbergare på arla
Helgen bjöd förutom fredagens festligheter även på Nordens Ark-besök, havets wallenbergare, färska kräftor, grillad (Pa gjorde en strålande insats med pannlampa och paraply) entrecote, vin i mängder, svampplockning, hembakta kakor och spaghetti och köttfärssås (på ultranärproducerad nötfärs)