Wallenbergare fraiche recept

Wallenbergare från havet

Wallenbergare från havet

en klick crème fraiche. Det är Wallenbergare vi syftar på, en fluffig biff som man vanligtvis lagar till på kalvfärs
Wallenbergare med glaserad rödlök

Wallenbergare med glaserad rödlök

Wallenbergare med blomkålspuré, rödvinsglaserad rödlök, lingonsylt & torkade lingon. Wallenbergare. Wallenbergare
Havets "Wallenbergare"

Havets "Wallenbergare"

Vänd ner Lätt Crème Fraiche i fiskfärsen och blanda väl. 2 dl Lätt Crème Fraiche. Mixa fisken i en mixer
Wallenbergare på vilt

Wallenbergare på vilt

Wallenbergare. Häll av vattnet och lägg i crème fraichen, vinäger, saft från 0,5 citron. Värm en stekpanna och lägg i rejält med smör, ca 50 g för stekning av 5 Wallenbergare. 2 dl crème fraiche. Ärtpuré1 kg frysta gröna ärtor 2 dl crème fraiche 2 msk vitvinsvinäger 1 citron salt peppar socker. Wallenbergare på vilt2 kg älgfärs 1 kg nötfärs 20 äggulor 5 äggvitor 1,5 l vispgrädde 20 krm salt
Wallenbergare med potatisstomp

Wallenbergare med potatisstomp

Creme fraiche. Placera wallenbergaren intill. Blanda samman mandelpotatisen med smör och creme fraiche till ett potatisstomp
Fiskburgare av lax och torsk

Fiskburgare av lax och torsk

Färsk fisk blir bäst i dessa goda  ”Wallenbergare”. Färsk fisk blir bäst i dessa goda ”Wallenbergare”. 1 dl creme fraiche
KalkonWallenbergare med smak från Italien

KalkonWallenbergare med smak från Italien

Wallenbergare görs ju traditionellt på kalvfärs och serveras med potatismos, gröna ärtor och lingon. Forma tio wallenbergare och stek några i taget till de får fin färg på bägge sidorna

Små goda Wallenbergare med ärtmos

Gaffelmosa dem med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. 2-3 msk Crème Fraiche. Blanda färsen med grädde och ägg
Fiskwallenbergare

Fiskwallenbergare

Min favorit bland kalla såser till fisk är ju tveklöst citroncreme fraiche. Men för någon vecka sedan kom jag över ett recept på fiskwallenbergare på arla
Helhärlig helg!

Helhärlig helg!

Helgen bjöd förutom fredagens festligheter även på Nordens Ark-besök, havets wallenbergare, färska kräftor, grillad (Pa gjorde en strålande insats med pannlampa och paraply) entrecote, vin i mängder, svampplockning, hembakta kakor och spaghetti och köttfärssås (på ultranärproducerad nötfärs)
Grillen

Grillen

Grillsöndag. Sönerna på middag och det är ju sommar så det är klart vi grillar. I frysen fanns ekologiska kycklingklubbor och vingar