Vi serverade våra Wallenbergare med brysselkål som vi råstekte tillsammans med haricots verts, solrosfrön, citronskal och citronsaft som pressades över och fick puttra med någon minut
Orginalreceptets färska basilika och citroncest gav dem en jättegod smak, och om jag nu får säga det själva (vilket jag får – det är min blogg) så blev konsistensen grym
Riv därefter i zest från citronen, smaka av med socker, salt och peppar. Wallenbergare. Häll av vattnet och lägg i crème fraichen, vinäger, saft från 0,5 citron. Värm en stekpanna och lägg i rejält med smör, ca 50 g för stekning av 5 Wallenbergare. 1 citron. Ärtpuré1 kg frysta gröna ärtor 2 dl crème fraiche 2 msk vitvinsvinäger 1 citron salt peppar socker. Wallenbergare på vilt2 kg älgfärs 1 kg nötfärs 20 äggulor 5 äggvitor 1,5 l vispgrädde 20 krm salt
citronpeppar. Jag testar att göra havets wallenbergare med inspiration från Jennys matblogg, väldigt inspirerande, dock väldigt mycket godis, så om du triggas av sådant så är det ingen sida för dig
Wallenbergare gjorda på finmald kalvfärs är en lite lyxigare variant av köttbullar. Har aldrig gräddstuvat purjolök med citron i tidigare, men det kommer jag absolut att göra igen
Lunchen bestod av en gigantisk wallenbergare med luftigt potatismos, gräddsås, rårörda lingon, lättkokt fänkål och knipplök, haricots verts med örtolja samt någon fetaoströra smaksatt med vitlök och lavendel
Citronsmöret var fantastiskt till och smälte över wallenbergaren. Jag har aldrig gjort wallenbergare förut men det var riktigt enkelt och det smälte i munnen