Jag vill inte förlora vodkan, bara göra den bättre. Man kan enkelt finna konstgjort äpple, färgämnen och en skvätt fulvodka, förpackat i en flaska med ett namn som medvetet är trixat med för att hippa och skoja till det
Servera i glas med vodkan och och tunna strimlor av citronskal. 6 dl sockerlag. 4 msk vodka, iskall. 6 dl citronsaft 6 dl sockerlag 4 msk vodka, iskall
byt ut vodkan mot sockerlag smaksatt med vanilj, eller lite vaniljsyrup som finns i välsorterade mat/kaffebutiker och pasoan mot passionsfruktsjuice (röd om det finns)
Blanda vodka, citronjuice, sockerlag, lemon curd och äggvita med grovt krossad is i en shaker. 4 cl vodka. 2 cl sockerlag (koka hälften socker hälften vatten tills allt socker smält och låt kallna). 4 cl vodka. 2 cl sockerlag (koka hälften socker hälften vatten tills allt socker smält och låt kallna)
Blanda vodka, limejuice och rabarberpuré i en shaker. I Rhubabe kan man välja att slå ned sockerlagen direkt i shakern med övriga ingredienser som skakas
Vill man också ha starkare glögg spetsar man med mera vodka och efter behag. Blanda socker, vatten och kryddorna som du silat bort från extrakten i en kastrull och koka upp så att sockret smälter och att du får ur det sista av kryddorna, sila försiktigt upp sockerlagen
vodka. Fyll upp glasen med lingon, lingondricka, citron, sockerlag och is. 1sockerlag, se recept. Ingredienser 16 cl vodka 2 msk ingefära, riven 2 dl lingon, frysta 4 dl lingondricka, drickfärdig 8 cl citron, pressad 12 cl sockerlag, se recept is 4 dl ginger aleDrink med lingon och ingefära – gör så här. Blanda vodka och ingefära och låt dra 2–3 min. Sockerlag Blanda 1 dl strösocker och 1 dl vatten i en kastrull