Vitvinskokta musslor recept

MOULES MARINIÈRS (Vitvinskokta musslor)

MOULES MARINIÈRS (Vitvinskokta musslor)

Jag är inte så förtjust i musslor, men just vitvinskoktamusslor älskar jag. Börja med att skrubba musslorna väl under rinnande vatten
Svart pasta med vitvinskokta musslor

Svart pasta med vitvinskokta musslor

Rensa även bort trasiga musslor. Häll i musslorna och vinet. Rör runt, häll i vattnet och låt puttra tills musslorna öppnar sig
Vitvinskokta blåmusslor

Vitvinskokta blåmusslor

Musslorna var jättegoda till middagen igår. Nu har jag inte privilegiet att vara bosatt på västkusten där man har tillgång till färska musslor dagligen
Vitvinskokta musslor

Vitvinskokta musslor

Borsta och tvätta musslorna noga under kallt rinnande vatten. Musslor som öppnat sig kastas. Lägg i musslorna och det vita vinet samt timjan

Vitvinskokta blåmusslor

Skölj och borsta musslorna. Lägg i musslorna, tillsätt vinet, koka upp och lägg på lock. Lyft ur musslorna
Mat från året som gått...

Mat från året som gått...

Vitvinskoktamusslor. Oh my good så mycket mat man stoppar i sig på ett år. Här är lite av allt som vi åt förra året & så hoppas jag på ett nytt härligt matår 2012

Bilder från Paris

Vitvinskoktamusslor. På en restaurang i Paris. Mums

Tomato moules marinières

En av mina absoluta favoriträtter är moules marinières, dvs vitvinskoktablåmusslor med gräddig sås och smak av vitlök och persilja