Vitt vin sockerärtor recept

En festmåltid med purjolöksinbakad torskrygg och vit chokladmousse med polkakasmak

Dukningen fick gå i vitt, grönt och rosa för att matcha menyn. Rara Pernilla med bloggen Flower of fame mailade mig receptet på deras nyårsmiddag som jag tyckte såg oerhört god ut, receptet är från Håkan Larssons kokbok Fredagkväll med mat och vin, men jag funderade på vid vilket festligt tillfälle jag skulle kunna laga denna festmåltid
Pasta med räkor och sockerärter

Pasta med räkor och sockerärter

Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som räkor och sockerärtor tillreds
Marinerad kyckling med apelsinsalsa och ugnsbakade rotfrukter

Marinerad kyckling med apelsinsalsa och ugnsbakade rotfrukter

½ dl sherry eller torrt vittvin. Späd med sherry eller vin och låt småkoka några minuter. Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Fisk och skaldjurssoppa

Fisk och skaldjurssoppa

Lägg räkskalen i en gryta tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljongtärning, vittvin, vatten och grädde
Ugnsbakad lax med dill och räkor

Ugnsbakad lax med dill och räkor

Värm crème fraiche och vin i en kastrull. 1 dl vittvin. Strimla purjolöken och lägg i en smord form. Lägg laxen ovanpå och krydda med salt och peppar
Louise johanssons sandefjordsgryta

Louise johanssons sandefjordsgryta

Ingredienser Sandefjordsgryta 500 gram fisk , blandad 0,5 st purjolök(ar) 250 gram sockerärtor , tinade 2 dl vittvin 2 dl grädde 1,5 dl crème fraiche 2 dl vatten 2 msk fiskfond 1 salt 1 cayennepeppar 1 burk(ar) kräftstjärtar 1 dl dill 0,5 st Citron , saft Köp receptet Näringsvärde Kcal
Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Strimla och skölj purjolöken och halvera sockerärtorna. Koka upp och sjud vittvin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. Tillsätt sockerärtor och purjolök när 1 min återstår av koktiden på fisken. 2 dl MatlagningsvinVitt

Laxfärserad Rödtunga

Häll över lite vittvin och lägg folie över. Dessa små bollar fräste jag upp i god olivolja tillsammans med färska sockerärtor, gott och fräsht tillbehör
Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

4 bitar Lax4 bitar Torsk10 cm PurjolökEn kruka Dill2 fiskbuljong tärningar 2 dl vittvin2 msk tomatpuré Lite salt2 pressade vitlöksklyftor 5 dl vatten3 dl gräddeSockerärtor 3 Morötter 1 tsk saffranFärska räkorBryn purjolök,dill,morötter tillsammans med buljongtärningarna,saffran,tomatpuré och vinet. Ca 10-15 minuter innan servering häll på grädden och lägg i fisken som skurits i tärningar och sist sockerärtorna. 2 dl vittvin