Bryn kycklingen i smör och lägg över i gryta. En liten slatt vittvin från musselkoket och ett paket ädelost från i julas fick smaksätta den planerade kycklinggrytan
olja och smör. Häll på vin, vatten och grädde, tillsätt fiskbuljongtärningen och timjan. Hacka löken och fräs i smör och olja i stor gryta, får inte ta färg
smör/olja att steka i. Kinderna bryntes hastigt i ett varmt stekjärn innan jag lade dem i crockpoten tillsammans med vittvin, färsk timjan, lök, lagerblad och vatten
Finhacka vitlöken, hacka löken, paprikan, chilin och morötterna och stek i hälften smör och hälften olivolja tills lök sorterna känns mjuka men inte fått färg
Smörj en ugnsform. Häll vinet och grädden runtom, och lägg på citronskivorna. De fina vaxbönerna kom från Bondens marknad, och de var faktiskt värda att stå i kö och trängas för Vad som händer med fisken i ugnen är så klart att den ångkokas i vinet, grädden och sin egen vätska
Salta och peppra kycklingen lätt och bryn i smör. I kväll äter vi just det, och till det en kycklinggryta med baconost, bacon, vittvin och champinjoner