I med fisken, låt bli klar om musslor i med dem nu. 2 dl vitt torrt vin. 1 nät musslor. Fräs räkskalet och häll på vittvin och cirka 7 dl vatten. 1 tsk vinäger. 1 tsk fransk senap. 2 dl vitt torrt vin. 1 nät musslor. 1 tsk vinäger. 1 tsk fransk senap
• Tillsätt vin och fiskbuljong. Jag brukar servera räkor och musslor vid sidan av i skålar, det är bättre att varje person själv väljer vad man vill ha i tallriken
Häll över några msk vittvin och droppa över olivolja innan fisken sätts in i ugnen. balsamvinäger. Fisk- och skaldjurssoppa med torsk, lax, pilgrimsmusslor och räkor
Till detta fick vi ett vittvin, Engel, Pinot Gris från Alsace Frankrike. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap tillsammans med lite av olja tills det börjar tjockna
Puré af järpe, smördeg, vispadt ägg, flottyr, hvitt sönderstött hvetebröd. Förutom på vintern då kossorna stod i sin, krävdes att mjölken skulle göras hållbar