Vitt vin musslor senap recept

Alla hjärtans dag-meny

Alla hjärtans dag-meny

Blanda samman äggula, senap, vinäger och salt i en skål. balsamvinäger. Parmesangratinerade grönmusslor. fransk senap

Godaste fisk- och skaldjurssoppan

I med fisken, låt bli klar om musslor i med dem nu. 2 dl vitt torrt vin. 1 nät musslor. Fräs räkskalet och häll på vittvin och cirka 7 dl vatten. 1 tsk vinäger. 1 tsk fransk senap. 2 dl vitt torrt vin. 1 nät musslor. 1 tsk vinäger. 1 tsk fransk senap
Lolos lysande fiskgryta med aioli.

Lolos lysande fiskgryta med aioli.

• Tillsätt vin och fiskbuljong. Jag brukar servera räkor och musslor vid sidan av i skålar, det är bättre att varje person själv väljer vad man vill ha i tallriken
Moules Frites med limeaioli

Moules Frites med limeaioli

Jag kokar i vin och inte i öl, men båda delar går utmärkt. Moules frites är en traditionell rätt på blåmusslor, vanlig i Belgien och Frankrike
Knivmusslor med äpple och kavring

Knivmusslor med äpple och kavring

torrt vittvin. Lägg äggula, vitvinsvinäger och senap i en bunke. Tillsätt vinet. senap. Skölj knivmusslorna i kallt vatten och rensa dem
Ultimata fisksoppan

Ultimata fisksoppan

Häll i vinet, sätt på lock och låt musslorna koka i ångorna. Tillsätt tomat, tomatpuré, kryddor, vin och fiskfond
Finfint firande!

Finfint firande!

Räkorna åt vi som de var och musslornavinkokte jag. Vispa ihop äggulor, vinäger, senap och vitlök antingen med stavmixer eller för hand
Nyårsmeny 1

Nyårsmeny 1

Häll över några msk vittvin och droppa över olivolja innan fisken sätts in i ugnen. balsamvinäger. Fisk- och skaldjurssoppa med torsk, lax, pilgrimsmusslor och räkor
Bouillabaisse med rouille

Bouillabaisse med rouille

vittvin, torrt. rödvinsvinäger eller pressad citron. Jag brukar även koka ett nät blåmusslor. Mixa paprika, sambal, saffran, senap och citron

Matresan del 1

Till detta fick vi ett vittvin, Engel, Pinot Gris från Alsace Frankrike. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap tillsammans med lite av olja tills det börjar tjockna
Moules frites med aioli

Moules frites med aioli

Servera med potatisen, aiolin och ett glas vittvin. Jag kokar musslorna i vin, steker potatisklyftor i ugnen och serverar en vitlöksaioli till
Revansch på nyårsmiddagen

Revansch på nyårsmiddagen

Slå på vinet och låt det koka in något. Tillsätt smöret och stek musslorna mycket hastigt som att de får fin färg på ytan, men förblir råa inuti
Good eating deserves good drinking

Good eating deserves good drinking

Lite blekt med puré på jordärtskockor till vita musslor, tänkte jag och stoppade med en morot när jag kokade skockorna i grädde, salt och lite vittvin

Matrelaterad historia - blandat

Puré af järpe, smördeg, vispadt ägg, flottyr, hvitt sönderstött hvetebröd. Förutom på vintern då kossorna stod i sin, krävdes att mjölken skulle göras hållbar