Vitt vin musslor ost recept

Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Tillsätt salt, vitpeppar, rödvinsvinäger, skala och pressa i vitlöksklyftorna. Skala räkorna eller plocka bort muskeln av pilgrimsmusslorna och lägg musslorna på ett hushållspapper
FREDAGSMYS MED TRERÄTTERS

FREDAGSMYS MED TRERÄTTERS

Gör många för de är försvinnande goda. Äter musslor väldigt sällan, vilket är lite dumt då det både är billigt och galet gott
Alla hjärtans dag-meny

Alla hjärtans dag-meny

Blanda samman äggula, senap, vinäger och salt i en skål. Parmesangratinerade grönmusslor. ostkrokar. balsamvinäger
Kärleksfulla tapas!

Kärleksfulla tapas!

Koka upp vatten, vin, lök och timjan och lägg i musslorna och rör om. De två tapas som hamnar här i dag är av olika slag, en vegetarisk och en på musslor som ska serveras kall
Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne

Tillsätt vin, vatten, pastasås, fond och grädde. Låt kräftstjärtar, räkor och musslor rinna av i en sil
Veckans extraprisvara - blåmusslor

Veckans extraprisvara - blåmusslor

Svetta löken i smöret, tillsätt vitlöken och vinet. Nu var det länge sedan vi åt musslor och därför blev det en klassisk variant av ”moules marinière” och hälften av mollusterna vidareutvecklades till ”moules chèvre” enligt ett underbart recept från Kardemumma-Viktoria
Mysmat

Mysmat

Jag börjar dricka glögg så fort den första isande höstvinden får mig att frysa. Pepprade den inte så mycket utan tillsatte chilifräsa pilgrimsmusslor istället
Moules Marinières

Moules Marinières

Häll sedan i vinet och rör om. Förbered musslorna. Jag rekommenderar ett ostbröd. Släng alla musslor med sprucket skal
Spaghetti vongole

Spaghetti vongole

Färska små hjärtmusslor, vongole på italienska, som ångas i vittvin med olivolja och vitlök och blandas med nykokt pasta med det rätta al dente-bettet
Hjärtmusslor med linguine

Hjärtmusslor med linguine

De tillagas emellertid på samma vis med vitlök och vittvin i olivolja, eventuellt med lite chili för den som vill och så slätbladig persilja
Festfiskgryta

Festfiskgryta

Tillsätt vatten, buljongtärningar, tomater och vin. Tvätta musslorna (dra bort ev ”skägg”). Servera med aioli, vitlöksbröd och ost
Pappas Risotto

Pappas Risotto

Häll sedan i vinet och rör lite till. svamp, räkor, sparris, musslor mm. Ta i ost precis innan ni ska äta
Musselsoppa e speciale..

Musselsoppa e speciale..

Fram med en gryta släng i flera msk smör, åsså i med grönsakerna, när de börja mjukna tillsätter man vattnet å låt koka upp, i med musslorna och vinet, mmmmm fasen de börja lukta Maxim i Paris