Tillsätt salt, vitpeppar, rödvinsvinäger, skala och pressa i vitlöksklyftorna. Skala räkorna eller plocka bort muskeln av pilgrimsmusslorna och lägg musslorna på ett hushållspapper
Koka upp vatten, vin, lök och timjan och lägg i musslorna och rör om. De två tapas som hamnar här i dag är av olika slag, en vegetarisk och en på musslor som ska serveras kall
Lägg i dill, lagerblad, vitpeppar, vittvin och en halv skivad citron. Vinägrett. speciellt om man önskar äta svenska kräftor eller hummer eller finare musslor
Svetta löken i smöret, tillsätt vitlöken och vinet. Nu var det länge sedan vi åt musslor och därför blev det en klassisk variant av ”moules marinière” och hälften av mollusterna vidareutvecklades till ”moules chèvre” enligt ett underbart recept från Kardemumma-Viktoria
Jag börjar dricka glögg så fort den första isande höstvinden får mig att frysa. Pepprade den inte så mycket utan tillsatte chilifräsa pilgrimsmusslor istället
Fram med en gryta släng i flera msk smör, åsså i med grönsakerna, när de börja mjukna tillsätter man vattnet å låt koka upp, i med musslorna och vinet, mmmmm fasen de börja lukta Maxim i Paris