Plocka upp musslorna med en hålslev och sila musselbuljongen. Släng bort de musslor som inte öppnats. Vänd ner spenat, räkor, musslor och hummerkött i risotton
Skölj och borsta musslorna noga. Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter. 3 dl vittvin. 0,5 l fiskfond eller hummerfond. 1 kg blåmusslor. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vittvin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
Häll i vinet och låt koka ihop en aning. Krydda med socker, hummerfond, salt och svartpeppar. 1 burk musslor. 2 dl vittvin. 1 msk fisk/hummerfond. 1 burk musslor. 2 dl vittvin. 1 msk fisk/hummerfond