Vitt vin musslor hummerfond recept

Supergod fisksoppa med saffran

Supergod fisksoppa med saffran

Häll på vinet och låt det koka upp ordentligt, späd sedan med buljongen och de hackade tomaterna, och smaksätt med hummerfond
Fisk och skaldjursgryta med saffran och vittvin

Fisk och skaldjursgryta med saffran och vittvin

Tillsätt de avrunna musslorna. Tillsätt vin, hummerfond och buljongtärning. 2 1/2 dl torrt vittvin. 2-3 msk hummerfond. (1 burk musslor (à 150 g)). 2-3 msk hummerfond
Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

Tillsätt vatten, vin, grädde, buljongtärning, hummerfond, salt, saffran, curry, paprika och cayenne. Koka upp vin, grädde, persilja, purjo och peppar
Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

torrt vittvin. Skrubba musslorna, släng bort trasiga och de som inte sluts när de knackas i köksbänken
Hummersoppa med pilgrimsmusslor

Hummersoppa med pilgrimsmusslor

Krydda pilgrimsmusslorna med salt och peppar. Lägg i musslorna när smöret skiftar mot brunt. upp musslorna på spett

Räksoppa med kammusslor

mjölk + mjöl svartpeppar salt chilipulver kammusslor (om du köpt djupfrysa så ska de tinas över natten i kylen) Skala räkorna
Morbergska fisksoppan med saffran

Morbergska fisksoppan med saffran

Skölj och borsta musslorna noga. Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter. 3 dl vittvin. 0,5 l fiskfond eller hummerfond. 1 kg blåmusslor. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vittvin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor

Godaste fisk- och skaldjurssoppan

I med fisken, låt bli klar om musslor i med dem nu. Skiva grönsakerna och häll i grytan, häll på buljongen och tomatkross, ajvar och hummerfond
Skaldjursgryta med fisk

Skaldjursgryta med fisk

Koka upp vin och salt i en stor kastrull. Tvätta och borsta musslorna noga. Ta bort de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem
Fisk- och skaldjursgryta med saffran

Fisk- och skaldjursgryta med saffran

Häll på vinet och därefter hummerbuljongen. Lägg upp i djupa tallrikar med potatis i botten, fördela musslor och räkor runt om
Lax och räkpasta

Lax och räkpasta

Tillsätt vin och fond, låt gärna reducera en aning. Servera med pasta och några musslor och du tycker om det
Musselsoppa II

Musselsoppa II

Koka upp lagalätt, hummerfond, vitlöksklyfta, vittvin och vatten i en gryta. Kontrollera att alla musslor är hela
Annas Frutti di mare

Annas Frutti di mare

Häll i vinet och låt koka ihop en aning. Krydda med socker, hummerfond, salt och svartpeppar. 1 burk musslor. 2 dl vittvin. 1 msk fisk/hummerfond. 1 burk musslor. 2 dl vittvin. 1 msk fisk/hummerfond
Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne

Tillsätt vin, vatten, pastasås, fond och grädde. Låt kräftstjärtar, räkor och musslor rinna av i en sil