Vitt vin musslor curry recept

Musslor med curry, rostad kokos och jordnötter

Musslor med curry, rostad kokos och jordnötter

1 kg blåmusslor, sköljda och putsade. 3 dl vittvin (torrt). 8 blåmusslor, stor, sköljda och putsade. 1 msk röd currypasta. Blåmusselbuljong1 schalottenlök, skalad och finhackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 0,5 fänkål, finhackad 1 msk rapsolja 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade 3 dl vittvin (torrt). Blåmusslor1 sats musselbuljong (se recept ovan) 2 citrongräs, krossat 4 limeblad 2 tsk salt 8 blåmusslor, stor, sköljda och putsade. Curryn1 schalottenlök, skalad och hackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 1 äpple, rött sköljt, urkärnat och finskuret 1 msk röd currypasta 2 msk rapsolja 2 dl musselbuljong 2 dl kokosgrädde 0,5 dl fisksås salt 0,5 limefrukt, zest och juice
Moules frites med tomat och curry

Moules frites med tomat och curry

Häll på champagne/vinet och täck med lock. Musslor. Tillsätt vinäger och vispa ihop det hela. Tvätta musslorna noggrant och sortera bort trasiga eller döda

Fiskgryta med curry

Lax, långa och musslor – kan det bli bättre. Häll i grädde, mjölk, curry, morötter och purjolök i musselbuljongen
Musselgryta med curry

Musselgryta med curry

Höj värmen och häll i musslor, tomater, dill och vittvin. Låt grytan få ett uppkok så att alkoholen i vinet kokar bort
Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

Tillsätt vatten, vin, grädde, buljongtärning, hummerfond, salt, saffran, curry, paprika och cayenne. Koka upp vin, grädde, persilja, purjo och peppar
Morbergska Fisksoppa på Bellmanvisa

Morbergska Fisksoppa på Bellmanvisa

) Vi klädde av, tvättade och band upp hästarna vid de stora pilträden nere vid vattnet och mötte sen upp resten av släkten som likt i en madikkenfilm satt i trädgården vid ett stort uppdukat lunchbord i somriga kläder och väntade med vin, mat och sällskap
Favorit fiskgrytan

Favorit fiskgrytan

Måste man servera oxtournedos med vinsås och tryffel i någon form för att vinna. lax, torsk, räkor, kräftor, musslor, osv
LCHF fiskgryta med saffran

LCHF fiskgryta med saffran

Tillsätt kryddor, vatten, vin och tomatkross. 2 dl vittvin. räkor, musslor, lax, torsk etc som är skurna i ca 3×3 cm bitar. 1/2 msk timjan 1/2 msk curry. Lägg ner fisk och musslor och koka klart (ca 5 min till). En tumregel kan vara ca 150 g fisk per pers, 3-4 musslor och kanske 50 g räkor
Fredagsmys med thaimusslor

Fredagsmys med thaimusslor

häll på vinet så det börjar koka. Stek lök, vitlök, chili, ingefära och currypastan tills den röda curryn spricker
Moules marinières med smak av Thailand

Moules marinières med smak av Thailand

Fräs grön curry med den hackade löken och citrongräset Koka ihop med vin och kokosgrädde Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med fisksås, limejuice och koriander Garnera med thai-basilika 2 kg blåmusslor. 1 msk grön currypasta. 1 dl vittvin
Helenas räkrätt

Helenas räkrätt

Häll i vinet. Jag brukar ofta använda musslor men Göran är mindre förtjust i det så denna gång hoppade jag över dem
Musselsoppa med salladslök

Musselsoppa med salladslök

På med vatten, vin och buljjongtärning. Kolla musslorna så att de är hela och att de stänger sig när man knackar på dem
Min goda fiskgryta

Min goda fiskgryta

Ta bort grytan från spisen och pressa i vitlöken, curryn, tabascon, räkorna, musslorna och sparrisen