Häll på champagne/vinet och täck med lock. Musslor. Tillsätt vinäger och vispa ihop det hela. Tvätta musslorna noggrant och sortera bort trasiga eller döda
) Vi klädde av, tvättade och band upp hästarna vid de stora pilträden nere vid vattnet och mötte sen upp resten av släkten som likt i en madikkenfilm satt i trädgården vid ett stort uppdukat lunchbord i somriga kläder och väntade med vin, mat och sällskap
Tillsätt kryddor, vatten, vin och tomatkross. 2 dl vittvin. räkor, musslor, lax, torsk etc som är skurna i ca 3×3 cm bitar. 1/2 msk timjan 1/2 msk curry. Lägg ner fisk och musslor och koka klart (ca 5 min till). En tumregel kan vara ca 150 g fisk per pers, 3-4 musslor och kanske 50 g räkor
Fräs grön curry med den hackade löken och citrongräset Koka ihop med vin och kokosgrädde Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med fisksås, limejuice och koriander Garnera med thai-basilika 2 kg blåmusslor. 1 msk grön currypasta. 1 dl vittvin