Vitt vin musslor chorizo recept

Paella med musslor, kyckling och chorizo

Paella med musslor, kyckling och chorizo

Avsluta med att ha i musslorna, servera gärna med extra parmesanost. Fräs ris, saffran, kycklingklubba, lök, och chorizo i olivolja i 1 minut utan att ge färg, tillsätt vittvin och låt det koka in. 100 g färsk chorizo i skivor. 20 kokta blåmusslor utan skal. 3 dl vittvin
Heta musslor och pannproblem

Heta musslor och pannproblem

Heta musslor med chorizo och vin. När blandningen börjar sprida sin goda doft, tillsätt vinet och låt det koka upp i en minut
Musslor med sting

Musslor med sting

Tillsätt krossad tomat, vittvin, buljong, vatten samt hälften av den hackade koriandern. Jag ville ha en variant i dag med mycket mer ”sting” ’än det vanliga receptet med grädde och vin
Halstrad sej med chorizo

Halstrad sej med chorizo

Toppa med morötter, blåmusslor och chorizo. Blåmusslor. Stek chorizon i stekpanna tills den är genomstekt
Cataplana på skolkockens vis

Cataplana på skolkockens vis

Häll upp nätet med musslor i rengjord diskho, tvätta av musslorna noga och skär bort "skägget" med hjälp av en kniv
Het Jambalaya i Crock-Pot

Het Jambalaya i Crock-Pot

Ta bort lagerbladen och häll sedan ner Jambalayan, riset och vittvin i stekpannan med räkorna och musslorna
Moules marinières med smak av Portugal

Moules marinières med smak av Portugal

Bryn tärnad chorizo krispig med olivolja Lägg den på ett papper men låt fettet efter korvarna vara kvar i pannan Stek finhackad vitlök och schalottenlök försiktigt i chorizofettet Häll på vin Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med örter, smör, salt och peppar Garnera med den stekta chorizon 2 kg blå musslor. 125 g spansk chorizo. 2 dl vittvin
Paella

Paella

Tillsätt paprika, kronärtskockor, chorizo och musslor. Skär chorizon i stora bitar. Tillsätt ris, vittvin, vatten för 3 dl ris och citronsaft. 2 st chorizo. 2 dl vittvin. 500 g blåmusslor
Middag på Terroirs

Middag på Terroirs

Musslor i vittvin, riktigt stora och saftiga. Anledningarna är många… Dels har de en riktigt fin och prisvärd vinlista, trevlig och kunnig personal och god mat
Musslor och fänkål

Musslor och fänkål

Slå på vittvin. Av en elev fick jag också väldigt fin feed back och av en annan ett förtroende som vittnade om djup tillit och förtroende
Paella med skaldjur och chorizo

Paella med skaldjur och chorizo

Nästa gång jag gör paella kommer jag nog ersätta lite vatten med vittvin och skaldjursfond för lite mer smak

Pilgrimsmusslor med sötpotatispuré, chorizo och kaprisvinägrette

Serveras med fördel tillsammans med ett torrt vittvin. I den här förrätten får de lena, nötiga pilgrimsmusslorna en perfekt blandning av sötma från sötpotatispurén, pikant hetta och rökighet från chorizon och lite fin syra från kaprisvinegretten