Avsluta med att ha i musslorna, servera gärna med extra parmesanost. Fräs ris, saffran, kycklingklubba, lök, och chorizo i olivolja i 1 minut utan att ge färg, tillsätt vittvin och låt det koka in. 100 g färsk chorizo i skivor. 20 kokta blåmusslor utan skal. 3 dl vittvin
Vittvin. Jag ville ha något varmt, gott, Spanskt och lite vintrigt utan att det blev för tungt. Det här är en enkel variant av paella utan både skaldjur och chorizo
Tillsätt krossad tomat, vittvin, buljong, vatten samt hälften av den hackade koriandern. Jag ville ha en variant i dag med mycket mer ”sting” ’än det vanliga receptet med grädde och vin
Bryn tärnad chorizo krispig med olivolja Lägg den på ett papper men låt fettet efter korvarna vara kvar i pannan Stek finhackad vitlök och schalottenlök försiktigt i chorizofettet Häll på vin Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med örter, smör, salt och peppar Garnera med den stekta chorizon 2 kg blå musslor. 125 g spansk chorizo. 2 dl vittvin
Tillsätt paprika, kronärtskockor, chorizo och musslor. Skär chorizon i stora bitar. Tillsätt ris, vittvin, vatten för 3 dl ris och citronsaft. 2 st chorizo. 2 dl vittvin. 500 g blåmusslor
Musslor i vittvin, riktigt stora och saftiga. Anledningarna är många… Dels har de en riktigt fin och prisvärd vinlista, trevlig och kunnig personal och god mat
Serveras med fördel tillsammans med ett torrt vittvin. I den här förrätten får de lena, nötiga pilgrimsmusslorna en perfekt blandning av sötma från sötpotatispurén, pikant hetta och rökighet från chorizon och lite fin syra från kaprisvinegretten