Vitt vin musslor bläckfisk recept

Linguine med musslor och bläckfisk i vitt vin

Linguine med musslor och bläckfisk i vitt vin

Slå över vittvin och buljong. Häll i musslor och bläckfisk och fräs några minuter. Rengör musslorna. Vänd ner hackad persilja och basilika och servera musslorna med de nykokta linguinerna och citronklyftor
Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligt anvisning på flaskan) 2 dl vittvin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och riven i bitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära. 1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar
Havets frukter och en bläckfisk

Havets frukter och en bläckfisk

Tillsammans med ett nät pinfärska blåmusslor, maffiga räkor med skal och ett långkok tomatsås med mycket vin, kan det inte bli fel
Musselrisotto med bläckfisk

Musselrisotto med bläckfisk

Ös i vinet och låt puttra i några minuter och sedan i med musselbuljongen, så mycket som det täcker riset

Ernst recept på Linguine ai Frutti di Mare

Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig)
Äkta skaldjursmarinara

Äkta skaldjursmarinara

Öka till medelvärme och tillsätt vin, tomatpuré, krossade tomater och tomatsås. Släng de musslor som inte öppnat sig och ta upp och ställ de öppnade åt sidan så länge
Cataplana på skolkockens vis

Cataplana på skolkockens vis

Häll upp nätet med musslor i rengjord diskho, tvätta av musslorna noga och skär bort "skägget" med hjälp av en kniv
Pasta al bianco med skaldjur

Pasta al bianco med skaldjur

Tillsätt vinet och låt koka tills grönsakerna mjuknat. Lägg ner de tvättade musslorna och bläckfisken i såsen
Ett smakprov från Friuli

Ett smakprov från Friuli

Vinet kommer från Cividale del Friuli i distriktet Friuli-Venezia Giulia, regionen Orientali del Friuli, på gränsen mot Österrike och Slovenien

Linguine med skaldjur

Ramlade över ett recept på Instagram, och Lantliv mat & vins konto som lät väldigt gott, och rätt lättfixat, som vi testade
Syditaliensk risotto alla marinara

Syditaliensk risotto alla marinara

Täck botten av en stor kastrull med vinet, lägg i den hela vitlöksklyftan, persiljestjälkar, svartpeppar och musslor
Krämig risotto med skaldjur

Krämig risotto med skaldjur

Tillsätt vinet och låt det puttra in. Skölj musslorna och släng bort öppna musslor. Rensa hummer och bläckfisk och skär i mindre bitar

Ernst recept på Linguine ai Frutti di Mare

Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig)