Slå över vittvin och buljong. Häll i musslor och bläckfisk och fräs några minuter. Rengör musslorna. Vänd ner hackad persilja och basilika och servera musslorna med de nykokta linguinerna och citronklyftor
Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligt anvisning på flaskan) 2 dl vittvin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och riven i bitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära. 1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar
Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig)
Öka till medelvärme och tillsätt vin, tomatpuré, krossade tomater och tomatsås. Släng de musslor som inte öppnat sig och ta upp och ställ de öppnade åt sidan så länge
Några enkla grönsaker, vin, citron och en stadig bunt med kniven övergången koriander. Spola av musslorna, klipp upp krabbenet på längden och ta ur köttet
Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig)