Tillsätt vinet. Smaka av med limesaft och ev ytterligare lite vitlökssalt om det behövs. ca 1 kg färsk grön gurka1 kruka koriander2 stora vitlöksklyftor7 dl vatten2 dl torrt, vittvin3 hönsbuljongtärningarsaft av ½ - 1 pressad limeTärna gurkan grovt - skalet ska vara kvar - och grovhacka koriandern, men spara några fina kvistar till garnering. ½ - 1 pressad lime
Fördela isen och limeskivorna i glasen. Blanda kylt vin, fläderblomssaft och sodavatten i en kanna. 4 dl torrt vittvin som Riesling. 11 lime i tunna skivorSkölj och skiva limefrukten
Riv i limezest och smaka av med salt och peppar. Häll sedan i vinet och låt koka någon minut. Öppen lasagne med krabba, vittvin och tomat, 2 portioner. 1/2 dl vittvin. 100 g krabba (både vitt och brunt kött). 1/2 lime, zesten. 1/2 dl vittvin. 1/2 lime
(men vi gjorde lite väl stora portioner eftersom det blev så väldigt mycket mousse av receptet) Efter en lång mörk vinter då det bara går att fota mörka gryniga bilder kan jag inte sluta fota under soliga sommarkvällar
Lägg dem i en kastrull med vin och pressa en lime över. Strimla chilin och dela limen. ½ liter vittvin. Klipp över lite persilja, dela en till lime och lägg i skålen med musslor och servera med bröd att doppa i och ett gott vin till
1 lime. 1 flaska vittvin (gärna en frisk och fruktig sort). Häll upp det vita vinet, hälften i varje kanna, och fortsätt med 0,5 dl koncentrerad flädersaft och 3 dl Sprite eller motsvarande fruktsoda i varje kanna. 1 apelsin 1 lime 1 citron 1 flaska vittvin (gärna en frisk och fruktig sort)
2 citroner 2 lime 1 apelsin 1 liter jordgubbar 1 kruka mynta 1 flaska vittvin 1 liter fruktsoda eller sprite Vill du ha en starkare variant så blanda i 1 dl ljus rom
Château Bonnet från Entre-Deux-Mers i Bordeaux är torrt, ganska lätt, mycket friskt vin med bra fruktighet och toner av gröna äpplen, lime, krusbär och en botten av lite tropisk frukt
Vinet hade ändå personlighet med toner av Rose’s Lime, päron och en liten intressant rökighet. Ganska stor aromatisk doft av honung, krusbär, citrus och lime
Jag blev tipsad om ett gott vittvin, som tydligen skulle passa perfekt till skaldjur. Druvig, mycket frisk smak med inslag av päron, honungsmelon och lime