Hacka korven och kycklinglevern. Häll på vinet samt den koncentrerade köttfonden. En riktigt god och smakrik höstsrätt som gör sig riktigt bra en blåsig kall söndag
Tillsätt vinet och låt det hela koka i fem minuter, tillsätt grädden och koka ner det hela till krämig konsistens, smaka av med buljongen och eventuellt lite salt
Svinfjälster att stoppa korven i. Vi började tidigt på eftermiddagen och hela schabraket- inklusive putsning, malning stoppning, provsmakning, vindrickande och ölsippande tog väl kanske tre timmar
Eller också gör man en god sallad och dukar fram den på balkongen eller uteplatsen – och njuter av smakbrytningen mellan senapsvinägretten och den rökta korven
(eller lite vittvin). Ett glas Alsace Riesling passar gott till om du vill bjuda på ett glas vitt. doppa gärna lite bröd till soppan i en god jungfruolivolja och en vällagrad balsamicovinäger
En skvätt vittvin. Förra vintern skaffade jag mig en ny favoriträtt och eftersom jag så snällt håller på traditionerna (saffran köper man bara kring jul) har jag inte lagat den på nästan ett helt år nu, men OJ så jag har längtat