Tillsätt tomatpuré,hummerfond och finhackad tomat och strö över finhackad bladpersilja. Lägg i kräftstjärtarna och häll sedan i vittvin, låt stå tills vinet har förångats och ta sedan bort stekpannan från spisplattan
Häll på vinet och låt koka in i grönsakerna. 11 dl vittvin. 11 msk koncentrerad hummerfond. Häll på hummerfond och grädde och låt koka i 5 minuter och tjockna
Smula ner buljontärningen eller häll i fonden,vinet,grädden och vispa runt. ett paket kolja filé3 dl vittvinen moroten gul lök1,5 dl grädde2 msk fiskfond, hummerfond eller en tärning fiskbuljongen näve svart trumpetsvamp,torkadsalt,pepparett färskt broccolihuvud eller 3 nävar fryst5 stora potatisarFinhacka löken och skär moroten i små tärningar. Pressa med en potatispress direkt på tallrikarna, men pressa ur vattnet ut potatisen och broccolin först, det blir så slaskigt på tallrikarna annars=) 3 dl vittvin
- Smör- 1 morot- 1 gul lök- några kvistar persilja- 2 msk tomatpuré- ca 3,5-4 dl vittvin- ca 3,5-4 dl vatten- Hummerskal från 2 humrar Såhär gör du. 3) Häll på vin och låt koka ett par minuter. Nu ligger hummerfonden i frysen i 1/2 dl förpackningar. ca 3,5-4 dl vittvin
Bryn skal och grönsaker i en stor kastrull, slå på vinet och låt koka in något. Hummersoppa görs enkelt genom att slå på grädde, en skvätt cherryvinäger, litet caynennepeppar, peppar från kvarnen och låta koka ihop några minuter
Häll på vittvin och låt det bubbla upp en liten stund med ingredienserna. 5 dl vittvin. I går blev det överraskningsmiddag med hummer och champagne på terassen
Krydda med dill, hummerfond, salt & peppar. Nästan i samma kategori spelar räkor, vin och dill. Tillräckligt varm för att funka om vintern fortfarande behåller sitt grepp
Vintips. 1dl Vittvin. 2dl Vitt torrt vin. 3dl Hummerfond, (om ni använder koncentrat, dvs späd ut den klart). Fräs lök, räk- och hummerskal varsamt utan att bränna i en kastrull, vänd runt tomatpuren, slå över vittvinet och låt koka ner till 2/3-delar, tillsätt därefter hummerfonden, sänk värmen och sjud sakta ner till 2/3-delar. Svetta löken, vitlöken och riset i oljan i en kastrull, tillsätt sedan vittvinet och kycklingfonden varsamt med ca 2dl per gång, låt vätskan sjuda in i riset mellan gångerna och slutligen bör du ha en färdigkokt krämig risotto som du kan vända ner parmesansten i. 1dl Vittvin. 2dl Vitt torrt vin. 3dl Hummerfond, (om ni använder koncentrat, dvs späd ut den klart)
Till ca 2 port, Låt 1dl grädde, 1dl creme fraiche, 1/2 dl vittvin, 2msk hummerfond(färdig på flaska) och ca 1msk dijonsenap koka ihop, när blandningen kokar lägg i 2st portionsbitar av laxfilè skuren i ca 2cm stora bitar