Vitt vin hummerfond recept

Pasta med räkor, grädde och vitt vin

Pasta med räkor, grädde och vitt vin

Räkor, hummerfond, vittvin, grädde, parmesan. Reducera så vätskan försvinner. 1/2 morot1/2 gul lök1 vitlöksklyfta6 st grön sparris1 msk tomatpuré1 msk hummerfond1 dl vittmatlagningsvin + 1 dl vittmatlagningsvin1 dl vatten1 dl gräddevalfri pasta . Tillsätt tomatpuré, hummerfond och 1 dl vin. Tillsätt 1 dl vin, vatten och grädde och låt puttra i minst 5 minuter
Kräftpasta med chili och vitt vin

Kräftpasta med chili och vitt vin

Tillsätt tomatpuré,hummerfond och finhackad tomat och strö över finhackad bladpersilja. Lägg i kräftstjärtarna och häll sedan i vittvin, låt stå tills vinet har förångats och ta sedan bort stekpannan från spisplattan
Koja i vitt vin med svart trumpetsvamp,lök och morot

Koja i vitt vin med svart trumpetsvamp,lök och morot

Smula ner buljontärningen eller häll i fonden,vinet,grädden och vispa runt. ett paket kolja filé3 dl vittvinen moroten gul lök1,5 dl grädde2 msk fiskfond, hummerfond eller en tärning fiskbuljongen näve svart trumpetsvamp,torkadsalt,pepparett färskt broccolihuvud eller 3 nävar fryst5 stora potatisarFinhacka löken och skär moroten i små tärningar. Pressa med en potatispress direkt på tallrikarna, men pressa ur vattnet ut potatisen och broccolin först, det blir så slaskigt på tallrikarna annars=) 3 dl vittvin
Hummer, hummer......hummerfond

Hummer, hummer......hummerfond

Jag gjorde på ungefär samma sätt som när jag gjorde Skaldjursfonden enda missen nu är att vi inte hade något vittvin hemma så det fick utgå
Hummerfond - rester från nyår

Hummerfond - rester från nyår

- Smör- 1 morot- 1 gul lök- några kvistar persilja- 2 msk tomatpuré- ca 3,5-4 dl vittvin- ca 3,5-4 dl vatten- Hummerskal från 2 humrar Såhär gör du. 3) Häll på vin och låt koka ett par minuter. Nu ligger hummerfonden i frysen i 1/2 dl förpackningar. ca 3,5-4 dl vittvin

Hummerfond

Bryn skal och grönsaker i en stor kastrull, slå på vinet och låt koka in något. Hummersoppa görs enkelt genom att slå på grädde, en skvätt cherryvinäger, litet caynennepeppar, peppar från kvarnen och låta koka ihop några minuter
Hummerfond

Hummerfond

Häll på vittvin och låt det bubbla upp en liten stund med ingredienserna. 5 dl vittvin. I går blev det överraskningsmiddag med hummer och champagne på terassen
Enkel fiskgratäng med räkor, vin & dill

Enkel fiskgratäng med räkor, vin & dill

Krydda med dill, hummerfond, salt & peppar. Nästan i samma kategori spelar räkor, vin och dill. Tillräckligt varm för att funka om vintern fortfarande behåller sitt grepp
Nyår - Marulk med citron, spenat & parmesanrisotto, hummersås med vit tryffel

Nyår - Marulk med citron, spenat & parmesanrisotto, hummersås med vit tryffel

Vintips. 1dl Vittvin. 2dl Vitt torrt vin. 3dl Hummerfond, (om ni använder koncentrat, dvs späd ut den klart). Fräs lök, räk- och hummerskal varsamt utan att bränna i en kastrull, vänd runt tomatpuren, slå över vittvinet och låt koka ner till 2/3-delar, tillsätt därefter hummerfonden, sänk värmen och sjud sakta ner till 2/3-delar. Svetta löken, vitlöken och riset i oljan i en kastrull, tillsätt sedan vittvinet och kycklingfonden varsamt med ca 2dl per gång, låt vätskan sjuda in i riset mellan gångerna och slutligen bör du ha en färdigkokt krämig risotto som du kan vända ner parmesansten i. 1dl Vittvin. 2dl Vitt torrt vin. 3dl Hummerfond, (om ni använder koncentrat, dvs späd ut den klart)
Torsk i hummerfond

Torsk i hummerfond

Häll på vin samt tillsätt pepparkornen. 1-2 dl vittvin. Skalet ifrån 1 hummer 1-2 dl vittvin. Fin färsk torsk i kylen och hummerskal i frysen
Laxgryta med hummerfond och dill

Laxgryta med hummerfond och dill

Till ca 2 port, Låt 1dl grädde, 1dl creme fraiche, 1/2 dl vittvin, 2msk hummerfond(färdig på flaska) och ca 1msk dijonsenap koka ihop, när blandningen kokar lägg i 2st portionsbitar av laxfilè skuren i ca 2cm stora bitar
Gäddeskapader del 1: Hummerfond

Gäddeskapader del 1: Hummerfond

Häll ner allt i en stor kastrull och häll vinet, tomatpurén och kryddorna samt resten av grönsakerna samt löken
Fisksoppa

Fisksoppa

Rör ner tomatpuré, salt, timjan, vin, basilika, hummerfond och buljongtärning. 2 dl torrt vittvin. 2 dl torrt vittvin