Vitt vin bechamelsås recept

Klassisk lasagne

Klassisk lasagne

Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vin, vatten oregano, timjan och buljongtärning. Klassisk lasagne med en krämig bechamelsås, så gott
Stuvad vitkål – Gott middagstillbehör

Stuvad vitkål – Gott middagstillbehör

Nu sover en trött handbollsspelande sjuåring i sin säng med alla sina gosedjur och jag ska sjunka ner i soffan med ett glas vin och se veckans avsnitt av Sveriges Mästerkock
Vegansk Lasagne

Vegansk Lasagne

Jag har än så länge tillbringat de senaste typ 10 timmarna med att sortera och bokföra kvitton sedan i augusti… Om jag dör av tristess innan helgen så vet ni varför…
Klassisk lasagne

Klassisk lasagne

11 dl vittvin. 5 dl olivolja 500 g nötfärs 1 dl vittvin eller rött vin 500 g krossade tomater 0. 1Tillsätt tomater, tomatpuré, vin, buljongtärningar och lagerblad
Klassisk lasagne

Klassisk lasagne

Tillsätt tomater, tomatpuré, vin, buljongtärningar och lagerblad. 1 dl vittvin. Skala och hacka lök, vitlök och morot
Béarnaisesås

Béarnaisesås

En liten kommentar om Noilly Prat – det är en torr fransk vermouth, och originalreceptet föreskriver Noilly Prat eller vitt torrt vin, men när jag prövat kunde vi krasst konstatera att det inte alls blir samma sak, Man behöver alltså Noilly Prat för att få den där riktigt goda béarnaisesmaken

Vilda lasagnen

Jag gjorde en lasagne på älgfärs och en vit bechamelsås med kantareller, och det blev fantastisk god med en grönsallad och vi testade Morbergs vin som skulle passa till vilt
Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

Tillsätt sedan vittvin (jag hade lite överbliven prosecco) och mjölk. Bechamelsås. Gör bechamelsåsen. Bechamelsås med ost och spenat
Fiskgratäng med pepparrot och mos

Fiskgratäng med pepparrot och mos

Spara fiskbuljongen och gör en vanlig bechamelsås med en del av fiskbuljongen i och pressa i riven pepparot (finns på tub) efter smak, salta och peppra
Handvispad Hollandaise – liten såsskola

Handvispad Hollandaise – liten såsskola

Den hör till de franska grundsåserna och kan elaboreras till Mousselinesås (en Hollandaise med vispad grädde i) Béarnaisesås (ungefär som en Hollandaise men med en smaksättande reduktion på schalottenlök, vittvin eller hellre torr Vermouth samt dragon), Choronsås (tomatiserad Béarnaisesås) men även mer ovanliga varianter som Hollandaise med vispad äggvita eller en underbar variant smaksatt med fiskfumet som är en starkt reducerad fiskfond
Lasses lasagne

Lasses lasagne

Tillsätt sambal oelek och vin. Smörj en stor ugnsfast form och bred ett tunt lager bechamelsås i botten
Fiori di pasta gratinate – gratinerade pastablommor

Fiori di pasta gratinate – gratinerade pastablommor

Vispa ner vittvin och sist riven ost. Fiori di pasta gratinate – gratinerade pastablommor Rullar 1 platta(or) gula lasagneplattor, färsk 100 gram ricottaost 50 gram spenat 1 vitlöksklyfta5 skiva(or) fontinaost, kan ersättas med Taleggio 4 skiva(or) prosciuttoskinka 0,25 dl parmesanost salt Béchamelsås 2 dl grädde 1 dl parmesanost 0,5 dl vittvin 0,5 dl olivolja 2 msk mjöl, rågade Tomatsås 2 st Schalottenlök(ar) 15 gram basilika, stjälkar 200 gram tomat(er), hela, skalade 5 gram socker 1 dl vatten 1 msk smör Garnering. 0,5 dl vittvin
Lasagne med mango chutney, öl, kanel och bacon

Lasagne med mango chutney, öl, kanel och bacon

½ dl belgisk ale eller vittvin. Pressa ner vitlöksklyftor och häll över öl/vin. Strimla/hacka bacon och stek i en stor gryta med olivolja och lägg i den hackade löken på slutet