Vitt på torkade trattkantareller recept

Soppa på torkade Trattkantareller

Soppa på torkade Trattkantareller

Trattkantarellsoppa Jag fick en påsetorkadetrattkantareller av min Syster innan jag for, inte dumt att stoppa ner i packningen
Trattkantarell risotto

Trattkantarell risotto

Vill man göra det färska kantareller hösten så kan man ju bara steka upp dem lite lätt och lägga i risotton
Trattkantareller med squash

Trattkantareller med squash

Sök mig ögsäsong och rekordstora fina trattkantareller i år också. Bäst att passa , för det är inte säkert de finns kvar ända till nyårsafton som de gjorde förra året
Wallenbergare på vilt

Wallenbergare på vilt

Smörstekta trattkantareller. Smält smöret i en kastrull och häll grädde och smaksätt med kryddorna efter smak
Köttfärslimpa med trattkantareller

Köttfärslimpa med trattkantareller

500 g nötfärs eller blandfärs1 gul lök, finhackad2-3 dl torkad svamp eller ca 300-400 g champinjoner skivade eller hackade1 dl vitt vin (kan uteslutas)2 tsk finhackad eller mixad chili3 vitlöksklyftor, finhackade1 msk dijonsenap2 dl grädde1 äggsalt,pepparsmör till stekningSätt ugnen 175 grader. Fräs ihop vitlök, lök och svamp i smör medelhög värme i ca 10 min, salta och peppra. 1 dl vitt vin
Risotto med trattkantareller

Risotto med trattkantareller

Jag använde torkadetrattkantareller som jag blötlade en stund innan jag började laga till risotton. 350 g trattkantareller (jag vägde dem efter blötläggningen sedan de runnit av i ett durkslag). 3 dl vitt vin (ej sött). 15-18 dl varm kycklingbuljong ( i en kastrull spisen). Koka svag värme och späd risotton med lite het buljong i taget till dess att riset är färdigkokt men har en liten kärna kvar längst in, ca 18-20 minuter. 350 g trattkantareller. 3 dl vitt vin
- Recept På Dietmat / Smalmat

- Recept På Dietmat / Smalmat

½ dl vitt vin. Häll vinet och koka tills det absorberats av riset. ½ dl vitt vin. 50 g trattkantareller eller 2 dl torkade, 5 g. Blötlägg torkade kantareller i vatten ca 10 minuter. Krydda och stek fisken 2-3 minuter var sida i smör. 50 g trattkantareller eller 2 dl torkade,
Ragú alla bolognese på fläskytterfilé

Ragú alla bolognese på fläskytterfilé

köttbuljong, vitt vin och eventuellt grädde. Tillsätt trattkantareller, tomatkross. 1½ näve torkadetrattkantareller, krossade i handen. Rör om, sätt locket och minska värmen till ca 2/6. 1½ näve torkadetrattkantareller
Kinesisk kycklinggryta

Kinesisk kycklinggryta

Blanda sojamarinaden av risvinäger, socker, vitt vin, ljus soja, mörk soja samt sesamolja. Lägg över en tallrik
Stekt entrecote med tillbehör

Stekt entrecote med tillbehör

skölj babyspenat och lägg upp ett fat eller salladsskål. Bryn och stek köttet båda sidor till önskad stekgrad se ovan
Vi firar med svampsoppa...

Vi firar med svampsoppa...

och till det ett glas vitt, även om det "bara" är tisdag.  Eftersom vi är lyckligt lottade med en egen svampleverantör så fanns det en påse finfina torkadetrattkantareller i skafferiet som vi sparat till ett speciellt tillfälle
Lisens svampsoppa

Lisens svampsoppa

vitt vin. Tillsätt då smöret och fräs svampen medelvärme tills det ”knäpper” om den. svamp av valfri sort - t ex trattkantareller