Rökta musslor på västerbottenchips. Klicka på crème fraiche, lägg rökta musslor på toppen. Bryn löken och tillsätt även den, slå på buljong, matlagningsvin, grädde, crème fraiche
Sök mig på ögsäsong och rekordstora fina trattkantareller i år också. Bäst att passa på, för det är inte säkert de finns kvar ända till nyårsafton som de gjorde förra året
500 g nötfärs eller blandfärs1 gul lök, finhackad2-3 dl torkad svamp eller ca 300-400 g champinjoner skivade eller hackade1 dl vitt vin (kan uteslutas)2 tsk finhackad eller mixad chili3 vitlöksklyftor, finhackade1 msk dijonsenap2 dl grädde1 äggsalt,pepparsmör till stekningSätt ugnen på 175 grader. Fräs ihop vitlök, lök och svamp i smör på medelhög värme i ca 10 min, salta och peppra. 1 dl vitt vin
Jag använde torkadetrattkantareller som jag blötlade en stund innan jag började laga till risotton. 350 g trattkantareller (jag vägde dem efter blötläggningen sedan de runnit av i ett durkslag). 3 dl vitt vin (ej sött). 15-18 dl varm kycklingbuljong ( i en kastrull på spisen). Koka på svag värme och späd risotton med lite het buljong i taget till dess att riset är färdigkokt men har en liten kärna kvar längst in, ca 18-20 minuter. 350 g trattkantareller. 3 dl vitt vin
½ dl vitt vin. Häll på vinet och koka tills det absorberats av riset. ½ dl vitt vin. 50 g trattkantareller eller 2 dl torkade, 5 g. Blötlägg torkade kantareller i vatten ca 10 minuter. Krydda och stek fisken 2-3 minuter på var sida i smör. 50 g trattkantareller eller 2 dl torkade,
köttbuljong, vitt vin och eventuellt grädde. Tillsätt trattkantareller, tomatkross. 1½ näve torkadetrattkantareller, krossade i handen. Rör om, sätt på locket och minska värmen till ca 2/6. 1½ näve torkadetrattkantareller
Tillsätt vitt vin och grädde. Vacker att se på dessutom. Och enkel på så sätt att väldigt mycket av jobbet går att göra i förväg - alltså en passande bjudrätt
och till det ett glas vitt, även om det "bara" är tisdag. Eftersom vi är lyckligt lottade med en egen svampleverantör så fanns det en påse finfina torkadetrattkantareller i skafferiet som vi sparat till ett speciellt tillfälle