Till lunch blir det blåmusslor uppkokta i vitt vin och grädde med lite pasta och till kvällen Vitello Tonnato (kalv med tonfisk) vilken vi kommer att äta med en grönsallad och pasta
Skala zucchinin med potatisskalare, ta ut fröna om de är stora och gula. Riv zucchinin på den grova delen av rivjärnet, salta och låt stå i ca 15 minuter
I alla dessa "kött är död" och "potatis också förresten"-tider är det alltid trevligt att ändå kunna unna sig en god middag utan att känna att något saknas
Blanda ihop sparrisreduktion med buljong, grädde och vitt vin och lägg i sparrisen. Förutom i soppa är den perfekt i grytor och att grilla eftersom den är lite fastare i köttet än vanlig torsk, och därför inte lika lätt går sönder
Strimla köttet och löken och bryn i smör. När köttet har fått färg hälls vinet i. Krämig pasta med vitt vin & rostas 4 pers. 1 dl vitt vin. //Malin Krämig pasta med vitt vin & rostas 4 pers 300g rostas eller oxfilé. 1/2 rödlök 3 vitlöksklyftor 1 dl vitt vin
Smaka en bit så vet du om de är klara, köttet ska vara vitt och fast rakt igenom. 2 dl vitt vin. dill, grädde, pasta, räkor, räkpasta, räksås, saffran, tigerräkor, tomater, vitt vin 4 personer. 2 dl vitt vin
Principen är densamma som när man helsteker kött man låter helt enkelt fisken få vila. 1. Låt lutfisken ligga i rikligt med kallt vatten minst 24 timmar, gärna ännu längre, innan den ska tillredas
Salta och peppra köttet och bryn det sedan runtom på hög värme i smör eller olja. Lägg ner köttet i en gryta med lock och tillsätt alla övriga ingredienser inklusive gräddblandningen
Att långlaga kött har sina fördelar. Kinderna bryntes hastigt i ett varmt stekjärn innan jag lade dem i crockpoten tillsammans med vitt vin, färsk timjan, lök, lagerblad och vatten
Häll då ner köttet till grytan igen och fyll på med köttbuljong, vitt vin och timjan. Åtminstone så var det så jag gjorde för att få till en bra konsistens på köttet
Fräs löken lite och slå på vin,grädde,kalvfond,salvia och lägg i köttet. Vardagsmat, snabbmat=)fläskkarré, i skivor2 dl grädde1 gul lök,finhackad2 dl vitt vin1 msk kalvfond1 dl hackad salviasalt,pepparBryn köttet,salta peppra, ta upp det och lägg åt sidan en stund. 2 dl vitt vin
Marulk tycker jag kan beskrivas som motsvarigheten till köttets oxfilé. På varma tallrikar lägger du upp lite risotto, lägger på en marulksskiva, toppar med hummerkött och napperar lite hummersås runt om, servera med en citronklyfta