Helt enkelt ett grymt vitt bröd, med saftigt och gott inkråm, och krispig skorpa. Jag är förmodligen en ansvarslös mor, som utfodrar mina barn med hembakad formfranska till frukost
Igår skulle vi ha lördagsmys alá Repmånad, det vill säga räkor med vitt vin. Tänkte först att jag skulle baka några baguetter till, men glömde sätta fördeg så då fick det (efter mannens önskemål) bli formfranska istället
Jag är egentligen inte speciellt förtjust i helt vitt bröd. Dessutom är de betydligt mer mättande än färdigköpt formfranska som mest verkar innehålla luft
Vitt bröd har inte så långt hållbarhet så frysen är bästa sättet att förvara den på. Konsistensen på detta bröd påminner om formfranska som man köper i affärerna
3 skivor vitt bröd, förslagsvis formfranska. 3 skivor vitt bröd, förslagsvis formfranska. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
2 skivor vit formfranska + ev smör. Rosta brödet och ta ut rondellen eller smörstek brödrondellerna. Om löjrommen inte är så fast och fin som den bör vara kan den läggas att rinna av en stund i en sil
4 skivor formfranska, kant skuren eller utstansade rundlar/hjärtan. 4 skivor formfranska. Om en vecka är det Alla hjärtans dag och det vill ni kanske fira lite mer än att bara mumsa i er vaniljhjärtan
Riktigt gott alltså och tillsammans med ett glas vitt vin är detta en utmärkt förrätt. Toast skagen Receptet är beräknat för 2 personer 2 skivor formfranska 200g färska räkor 3/4 dl majonäs 1 1/2 dl yoghurt 1 knippe färsk dill 3 msk hackad gräslök 2 msk finhackad röd lök 1/4 citron 1 burk röd rom peppar Blanda samman majonäs och yoghurt. 2 skivor formfranska
Lite ost, skinka, lök och tomat på formfranska räcker gott. Att mackor kan vara så gott. Jag gillar att dra ihop några varma mackor när jag är lite småhungrig på enklast möjliga sätt
18 skivor vit formfranska. Skär av kanterna på brödet och lägg upp första lagret, 6 skivor. Skölj och hacka purjolök fint och skär skinka i lagom stora bitar