Skär broccolin i buketter. Byt ut broccolin mot blomkål eller champinjoner. Tillsätt chili, vitlök och vin och låt koka in, cirka 3 minuter, broccolin ska fortfarande vara spänstig. 1 st broccolistånd. 1 dl vitt vin
Denna gång gjorde jag en något mindre avancerad, men minst lika smarrig, variant med broccoli. Krama ur så mycket vätska som det går ur den upptinade broccolin (jag använde en potatispress till detta eftersom jag inte orkar pressa så hårt med mina händer och fingrar)
Ansa och skölj blomkål och broccoli, och bryt i mindre bitar. 2 burkar Crème fraiche Gourmet med Dill, vinäger och svartpeppar5 dl vatten2 dl vitt, torrt vin - eller matlagningsvin2 msk fisksås3 msk hummerfond300 g potatisca 350 g blomkålsbuketterca 350 g broccolibuketterca 400 g benfri, färsk laxca 400 g av en vit, fast fisksort, ex vis torskrygg eller hoki(ev 100 - 200 g skalade räkor)1 knippe dillSkala och tärna potatisen. Lägg i blomkål och broccoli, och koka ytterligare 5 - 8 minuter tills potatisen och grönsakerna känns i det närmaste färdiga. 2 dl vitt. ca 350 g broccolibuketter