1 krm vitpeppar. 1 krm vitpeppar. Blev tipsade av en läsare, Erika Olsson, om den här fiskgratängen. Har ni inte söndagsmiddagen planerad, så är det här ett hett tips
Smaka av med salt och vitpeppar. Smaka av med salt och vitpeppar. Mitt godaste mos (räcker till fyra portioner)1 kg mjölig potatis3-5 dl vispgräddeMassor av smör, riktigt smör1 äggula1 dl riven västerbottenostSalt och vitpeppar. Under tiden potatisen kokar, gör kantarellsåsen som räcker till två plankorCa 3 dl färska kantareller i mindre bitar1 finhackad gul lökEn klick smörKnappt 1 msk vetemjöl2 dl gräddeUngefär 1/2 tsk kinesisk sojaSalt och vitpeppar
Vitpeppar. Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Smaka av med soja, salt och vitpeppar, tänk på att baconet är salt. Sätt ugnen på 200 gr. Skär ner blomkålen i lagom bitar och koka i lättsaltat vatten i ett par minuter
I med vitlökarna, vitpeppar, lagerblad och timjan. 2,2 kg märgpipa med ben (går ju såklart bra med en mindre bit) 4 st morötter 2 st gula lökar 2 msk tomatpuré 2 msk råsocker 6 dl rött vin 8-10 st vitlöksklyftor (hela) 3 lagerblad 10 st vitpepparkorn 3 tsk torkad timjan ½ liter kalvfond (jag tog 3 msk fond till 5 dl vatten) 20 st steklökar, gärna fler 10 st champinjoner smör rapsolja salt och peppar ½ kruka bladpersilja Börja med att ta två av morötterna, skala och dela i bitar, dela ochså den gula löken. 10 st vitpepparkorn
Smaksätt med lite soja och vitpeppar. 1 kryddmått vitpeppar. 2 ägg 1 kryddmått vitpeppar. Att fläka ut fläskfilé och banka, lägga på fyllning och rulla ihop - det tycker jag är ett bra sätt att tillaga och variera köttet