Det går även bra att göra den på någon fisk såsom lax, torsk, sej, vitling, kolja, kummel. Här har jag något vanvördigt blandat två olika sorters thailändska currypastor som vanligtvis används till helt olika rätter
2 kg hel fisk - torsk, gös eller vitling. 2 kg hel fisk - torsk, gös eller vitling 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 knippe persilja 1 knippe dill 1 st lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk vitpepparkorn salt 3 st potatisar, skurna i skivor 0,5 kg blåmusslor 2 st morötter en klick smör 2 st äggulor 1 dl vispgrädde 1 knippe gräslök
vitling). Dela ev fiskfiléerna på längden, salta och droppa på lite citron. Blanda till frityrsmeten men vispa inte i den i onödan - då blir den lätt bläsig vid friteringen
Även vitling och torsk går bra. 300 g vitlingfilé. 300 g vitlingfilé. DAGENS RECEPT 14-05-25. FISKFRIKASSÉ. Visst kan man bjuda på fisk och alldeles särskilt gärna på den här fiskfrikassén som innehåller olika fiskslag, skaldjur, grönsaker, vin och grädde
filéer av torsk, kolja, vitling eller kummel. Jag har funderat på hur man ska kunna ersätta de utmärkta pankogrynen med ett glutenfritt alternativ vid panering av fisk till fish & chips à la Katinkas Kitchen